Дві причини «коронавірусного» страху

6002 0
Львовознавець про те, чому «побожні галичани» відмовляють у допомозі українцям, яких повертають з Китаю.
Фото: Факти

Фото: Факти

Триває епопея з поверненням з охопленої коронавірусом китайської провінції Ухань українських громадян. Так само не стихають пристрасті навколо того, чи прилетять вони у Львівський аеропорт і чи, «ймовірно», будуть розміщені на карантин у санаторій Шкло. Львовознавець, гід Ігор Лильо вважає, що причиною паніки є недовіра галичан до влади і те, що людям не пояснили, як буде відбуватися евакуація та які заходи у зв’язку з цим вжиті.

Ситуація з загрозою коронавірусу з Китаю учергове змусила озирнутись навколо. Відчуття виявились не з приємних. Країною ширяться крики тих, хто не хоче бачити на «своїй» території громадян України, що могли захворіти на вірус. «Побожні галичани» крутять дулі і відмовляють у допомозі. Навіть серед людей, котрих вважав за освічених, шириться параноя.

Читайте також: Евакуація українців з Китаю: чи варто мешканцям Львівщини панікувати через коронавірус

Страх має дві причини. Люди тотально не вірять владі. Країну опанували знахарі, громадяни цураються щеплень, не знають елементарних правил гігієни.

Окрім того, так звана влада (маємо те, що маємо) з місцевих депутатів та очільників областей знову тотально провалила інформаційну кампанію, щоб заспокоїти населення.

Читайте також: Українці, які прилітають з Китаю, потребують нашого розуміння і любові

У тварин є кілька інстинктів, що визначають їх поведінку. Серед головних — інстинкт самозбереження та самовідтворення. Але людина тим і  відрізняється, що мала б керуватись ще й розумом. Схоже, не у цьому випадку.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!