У Львові на лікування одного пацієнта витрачають 35 гривень

3420 1
У Львові на лікування одного мешканця виділено 700 гривень. Кожен рік на кожного мешканця виділяються гроші. Чи користуються мешканці цими грішми, якщо не хворіють? – Ні. А якщо хворіють, то скільки використовують? – 35 гривень. Про це розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров'я ЛМР у рамках зустрічі «Лікар чи пацієнт: хто відповідає за здоров’я львів’ян?», організованій дискусійною платформою «Твоє місто Львів» 17 червня.
фото Богдана Ємця

фото Богдана Ємця

«Коли приходить бюджет з держави, я, як начальник, одразу відкладаю 80% на заробітну плату. 10% йде на комунальні послуги. Тобто на пацієнтів лишається 10%. Із них половина йде на поточне утримання установ. І вам залишається на медикаменти і продукти харчування 35 гривень. Ці 35 гривень йдуть в реанімації, на кисень, на гази лікувальні, на наркотики, на дезинфікуючі препарати тощо», - розповів Володимир Зуб

Читайте також: Що зміниться у лікарнях Львова найближчим часом. Три факти

«Ми ще не пролікували, не прооперували, а на зарплату вже відклали. Чи це правильно? Я думаю, що це не правильно. До одного лікаря стоїть черга цілий день, а інший постійно сидить без діла. Але і той, і інший отримають однаковий посадовий оклад. Відповідь на ці питання лежить на законодавчій площині», - додав начальник управління охорони здоров'я ЛМР. 

При цьому Володимир Зуб зазначив: «Якщо було б таке: «де пацієнт – там і гроші», то ми б чітко визначились, скільки насправді нам потрібно медичного персоналу реально. Тоді була б внутрішня конкуренція. А у нас деяким медикам 80 років, а ми звільнити не можемо цю людину, бо закон не дозволяє. Питання в тому, чи хворе суспільство, чи медицина? Бо якщо ми замовчуватимемо хабарі і роботу 80-річних, то нічого не зміниться».

Читайте також: «Не йду до лікаря – саме минеться»: як покращити медицину у Львові

Довідка. Дискусійна платформа «Твоє місто Львів» створена ;Tvoemisto.tv за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії  (European Endowment for Democracу).

 

24 Червня, 2016 13:04
і Правильно черга до одної а до інших пусто... Якщо та лікарка якій 80 років має за плечима купу стажу і дійсно є лікарем від Бога, а не сиджу тут бо сиджу і не виписую те за що мені платять торгові представники медикаментів, то до такої лікарки і буде черга. Чи ви думаєте ми не знаємо як який лікар лікує і відноситься до людей в нашій поліклініці.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!