10 весняно-літніх тенденцій жіночого гардеробу

5633 0
Навесні прийнято замислюватися над тим, як освіжити свій гардероб. Пропонуємо основні тенденції, які допоможуть у виборі одягу різної вартості: від класу «люкс» до демократичних марок.
фото: rozetka.com.ua

фото: rozetka.com.ua

Головною тенденцією, яка доходить з подіумів до повсякденного одягу, завжди був колір. Цей сезон – не виняток. Крім базових чорного і білого, які щосезону зустрічаються на тижнях моди, можна виділити два яскраві кольори весняно-літнього періоду – синій і жовтий (майже український прапор).

Синій

Класичний глибокий синій входить в нейтральні кольори базового гардеробу не тільки завдяки своїй стриманості. Він універсальний, оскільки підходить дівчатам будь-якого кольоротипу. Часто синій колір в одязі вибирають бізнес-леді, які прагнуть справляти враження серйозної і розумної жінки. Зустрічається цей колір і у вечірніх вбраннях. І не забувайте, що темно-синій колір робить вас стрункішою.

Жовтий


Цей колір завжди асоціювався з сонячним літом, тому його поява на подіумі не стала сюрпризом. На жаль, класичний жовтий підходить дівчатам тільки з теплим тоном шкіри. Але на показах в достатку зустрічалися й інші відтінки, тому підібрати «свій» зможе кожна модниця.

Всупереч сформованій думці, що червоний колір приковує більше поглядів оточуючих, сприйняття світла змушує в першу чергу звертати увагу саме на жовтий. Нехай жовті відтінків не такі нав'язливі, як червоні, вибирати одяг такого кольору для виходу на роботу не варто. Такого співробітника можуть вважати легковажним і несерйозним. Куди краще жовтий вписується в повсякденні, в пляжних та вечірніх вбраннях.

Квіти

Ще одним логічним рішенням дизайнерів було прикрасити весняно-літній одяг квітами, в тому числі і в актуальній синьо-жовтій гамі. У колекціях можна довго розглядати і ніжні пастельні букети, і драматичні криваво-червоні суцвіття на чорному тлі.

Джинсовий total look

Речі з джинсу завжди актуальні, але кожен сезон додає їм нові особливості. Цього разу дизайнери зійшлися на думці, що стильно виглядатимуть джинсові костюми, при цьому верх і низ обов'язково повинні бути одного відтінку, без потертостей і рваних дірок. На світових подіумах можна було побачити найрізноманітніші фасони джинсів, а також спідниці, сукні та пальта з джинсу.

Клітинка

Клітинка в різному виконанні часто з’являється на світових подіумах. У цьому сезоні більшість дизайнерів зупинили свій вибір на двокольоровому дрібному принті. І хоча він спочатку асоціюється з простакуватим стилем кантрі (англ. Country - село), ​​на показах були помічені ділові та вечірні образи.

Мілітарі

Мода завжди була відображенням життя людства і нинішня військова тенденція – зайвий тому доказ. Солдатські мотиви вгадуються не лише в кольорі хакі, але і у великій кількості армійських фасонів і фурнітури: накладних кишень, великих ґудзиків, широких ременів.

Стиль мілітарі підходить, як молодим дівчатам, так і жінкам середніх років, але вибирати його складові елементи потрібно обережно, оскільки він додає образу строгості і жорсткості. Краще комбінувати повсякденні речі з одним предметом одягу мілітарі-стилю, ніж повністю одягатися у брання військового стилю.

Замша

Оригінальним матеріалом весняно-літніх колекцій стала тонка і м'яка замша різних забарвлень. У цьому сезоні вона перекочувала зі звичних сумок і взуття на всілякі предмети одягу: пальто, куртки, брюки, сукні, спідниці, комбінезони та жилети. Єдиний мінус, з яким стикаються власники нарядів з цього матеріалу, – це складність у догляді: щоб вивести пляму, доведеться неабияк постаратися.

Бахрома

Декорування бахромою в наступні півроку буде актуально на всіх предметах одягу: спідницях, топах, сукнях і аксесуарах. Вона навіває спогади про вбрання ковбоїв, короткі сукні двадцятих років минулого століття та одяг хіпі. У колекціях популярних дизайнерів зустрічаються найрізноманітніші варіанти її застосування. І нехай для повсякденного носіння бахрома – не найпрактичніша деталь, але в особливих випадках вона буде виглядати цікаво і оригінально.

Оголені плечі

Чим тепліше на вулиці, тим легше стає одяг. Привабливими для протилежної статі будуть не тільки стрункі ноги або глибокі декольте. Оголені плечі стануть ненав'язливим, але чуттєвим акцентом, який відверне увагу від проблемних місць.

Сукня-сорочка

Все, що добре продається, залишається модним довгий час. Сукня-сорочка заслужено завоювала популярність серед дівчат і жінок різного віку та комплекції. Завдяки своїй універсальності таку сукню можна обіграти в різних стилях залежно від грамотно підібраного взуття та аксесуарів. З кросівками та черевиками її можна носити у повсякденному житті, а з туфлями-човниками або іншим вечірнім взуттям сукня-сорочка підійде для вечірнього виходу. У холодну погоду зверху можна накинути джинсову куртку або жакет в залежності від формальності образу.

Ще одне ефектне доповнення для сукні-сорочки – прозора спідниця. Її також можна носити з лаконічним і однотонним верхом, щоб образ виглядав не надто зухвало.

За матеріалами Rozetka.ua

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!