Бажаного спаду епідемії немає. Старшим за 60 рекомендують залишатись далі вдома

4205 0
Перебіг хвороби непередбачуваний.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

В Україні немає різкого рівня зниження захворюваності на Covid-19. То ж потрібно дотримуватись визначених правил. Водночас старшим людям за 60 варто і далі залишатися на самоізоляції. Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: Пережити епідемію. Що робити, якщо ви захворіли на коронавірус

«Бачимо, що протягом місяця ми коливаємось в одних і тиж же рамках – від 350 до 550 захворювань на день. Ми б дуже хотіли, щоб воно почало знижуватись і були зняті всі без виключення обмеження. Але життя таке, що я думаю, ми все рівно будемо ще тривалий час користуватися елементарними засобами захисту, дотримуватися соціальної дистанції», – прокоментував міністр.

На питання, коли на роботу зможуть вийти особи, старші за 60-ть, то Максим Степанов порадив українцям цієї категорії залишатися вдома.

«Це люди, які перш за все перебувають у групі ризику. Якщо подивитися, то більше ніж 70% летальних випадків – це люди, старші 60-ти років. Тому ми рекомендуємо і пропонуємо їм перебувати в самоізоляції, поки є розповсюдження коронавірусної хвороби», – заявив міністр.

У МОЗ наголосили, що перебіг хвороби непередбачуваний. Інколи людина може хворіти три тижні, і коли, здавалось би, починає одужувати, стан може неочікувано погіршитися, уточнив чиновник.

Нагадаємо, що старшим за 60 років людям запровадили обов'язкову самоізоляцію

Читайте також: Небезпека може чекати на кожного», – терапевт із лікарні швидкої допомоги розповіла, як захворіла на Covid-19

На Львівщині лабораторно підтвердили 1333 випадки інфікування коронавірусом. 276 пацієнтів вже одужали.

Загалом в Україні зафіксували 20 986 випадків коронавірусної хвороби Covid-19. За добу підтвердили 406 нових випадків. Найбільше випадків за добу зареєстрували у Чернівецькій області – 64, Рівненській області – 49 та Києві – 54. На Львівщині за добу коронавірус підтвердили у 48-ми хворих. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!