Старшим за 60 років людям запровадили обов’язкову самоізоляцію

16299 0
Тим, у кого немає піклувальників дозволяють виходити у продуктові магазини, аптеки та за гігієнічними засобами, що розташовані на відстані не більше 2 км.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Кабмін на час карантину зобов’язав 60-річних і старше людей перебувати на самоізоляції. Про це йдеться у постанові уряду від 2 квітня.

Читайте також: Уряд заборонив міські перевезення в маршрутках. Як буде у Львові

Зокрема, українців, які досягли 60-річного віку, занесли до категорії осіб, які повинні бути на самоізоляції. Норма про самоізоляцію не поширюється на 60-річних поліцейських, медиків та представників інших служб, які протидіють пандемії, або ж працівників критично важливої інфраструктури.

Люди, які перебувають на самоізоляції, зобов'язані постійно перебувати у визначеному ними ж місці самоізоляції та уникати контактів з іншими, крім людей, з якими вони разом живуть. Водночас тим, у кого немає піклувальників дозволяють виходити у продуктові магазини, аптеки та за гігієнічними засобами, що розташовані на відстані не більше 2 км.

Крім того, до категорії людей на самоізоляції віднесли контактних осіб хворих на коронавірус і тих, стосовно яких є підозра на інфікування, а також заражені з легкою формою перебігу хвороби.

Крім того, людям на самоізоляції без піклувальників дозволили двічі на день вигулювати собак. За дотриманням самоізоляції слідкуватимуть поліцейські, нацгвардійці, представники МОЗ та місцева влада. До 5 квітня Міністерство цифрової трансформації має розробити мобільний додаток, куди вноситимуть дані про осіб на самоізоляції.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Нагадаємо, наразі карантин в Україні продовжений до 24 квітня, а на всій території країни діє режим надзвичайної ситуації. Уряд посилив умови карантину, заборонивши виходити на вулицю без масок, відвідувати парки та ходити більше, ніж по двоє.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!