Болгарія оновила умови в'їзду для українців з 1 червня

4127 0
Дітям до 5 років дозволили в’їжджати на територію Болгарії без вищезазначених документів.
Фото: 100 турів

Фото: 100 турів

Міністерство охорони здоров’я Болгарії оновило рішення про тимчасову заборону в’їзду на територію країни. Таким чином з 1 червня по 31 липня дозволили в’їжджати громадянам України, однак за певних умов. Про це повідомляє консульський відділ посольства України в Болгарії.

Так, на територію Болгарії дозволили в’їзд тим, хто має один із документів:

- сертифікат вакцинації про завершення програми вакцинації від Covid-19. У документі мають бути особисті дані людини згідно з паспортом громадянина України для виїзду за кордон (латинкою), дата народження і вакцинації, торгове найменування та номер партії вакцини проти Covid-19, назва виробника/власника реєстраційного посвідчення, країна, в якій воно видане, та назва компетентного органу, який його видав;

Читайте також: Двох українців, які перелізли через паркан у Шегинях, оштрафували прикордонники

- довідка, що показує негативний результат тесту на Covid-19 методом ПЛР, який має бути зроблений за 72 години до перетину кордону, або негативний результат швидкого антигенного тесту, проведеного за 48 годин до в’їзду в країну. У документі мають бути вказані особисті дані громадянина України, відомості про лабораторію, що провела дослідження (найменування закладу, адреса та контактні дані), дата тестування, прописаний латиницею метод (PCR або RAT) та негативний результат;

- документ, що показує позитивний результат тестування на Covid-19 методом ПЛР або швидкого антигенного тесту для осіб, які перехворіли на Covid-19 у період від 15 до 180 днів від зазначеної в документі дати проведення дослідження. У документі мають бути вказані особисті дані (kатинкою), відомості про лабораторію, що провела дослідження (найменування закладу, адреса та контактні дані), дата тестування, прописаний латиницею метод (PCR або RAT) та позитивний результат.

Читайте також: Єгипет безкоштовно лікуватиме українців, якщо вони захворіють на Сovid-19

Дітям до 5 років дозволили в’їжджати на територію Болгарії без вищезазначених документів.

Людям, які виконують транзит територією Болгарії та можуть гарантувати негайний виїзд, непотрібні документи про щеплення, негативний ПЛР-тест або позитивний тест на антитіла.

Нагадаємо, що Болгарія відкрила кордони для туристів із 1 травня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!