Чехія повертається до жорсткого карантину – закривають магазини і обмежують пересування

2404 0
Уряд рекомендував роботодавцям підтримувати роботу з дому і обмежувати прямий контакт з клієнтами.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Уряд Чехії оголосив про введення жорстких карантинних обмежень, прагнучи зупинити найшвидше зростання числа нових коронавірусних інфекцій в Європі. Станом на 21 жовтня там підтвердили ще 11 984 випадків Covid-19. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Novinky.

Міністр охорони здоров'я Роман Примула оголосив, що магазини роздрібної торгівлі та галузі послуг будуть закриті з 6:00 четверга. Магазини з основним асортиментом залишаться відкритими. У торгових центрах залишаться відкритими лише продуктові магазини, аптеки та інші заклади, які уряд вкаже у своїй постанові. Оптові магазини також залишаться відкритими.

Читайте також: Зеленський заявив про жорсткий карантин. За якої умови його введуть в Україні

Уряд рекомендував роботодавцям підтримувати роботу з дому і обмежувати прямий контакт з клієнтами. Також обмежать вільне пересування людей, за винятком поїздок на роботу, по магазинах, до лікаря або для допомоги близьким. Усі обмеження будуть діяти до 3 листопада.

«Ми вирішили вжити заходів, за що я приношу свої вибачення всім. На жаль, ми перебуваємо в ситуації, коли спостерігається різке зростання, а заходи, які ми вживали в останні тижні, не працюють», – каже прем'єр-міністр Андрій Бабіш.

За словами прем'єра, якщо уряд не піде на ці заходи, система охорони здоров'я обвалиться приблизно 7-11 листопада.

Нагадаємо, що за останню добу в Україні коронавірус лабораторно підтвердили в 6 719 людей. Загалом в Україні Covid-19 діагностували у 315 826 осіб, з них 5 927 людей померли, а 132 219 одужали.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!