Політична реклама

Читання запобігає старінню мозку

1183 0
Американські вчені на щорічній конференції Північноамериканського радіологічного суспільства, представили доповідь, у якій стверджують, що від інтелектуальної діяльності залежить щільність білої речовини у мозку.

Вчені з університету Раш проводили серед літніх людей, які страждають неуважністю та розладами пам'яті, експеримент. Протягом року, половина добровольців вела активну інтелектуальну діяльність, а інша їх частина повинна була утриматись від читання, - зазначає виданн "ВКурсе".

Мозок всіх учасників регулярно сканували за допомогою методу дифузійної спектральної томографії. Як виявилося, проникність білої речовини головного мозку у людей з першої групи була значно вищою.

«Читання преси та книг, відвідування бібліотек, написання листів, гра в шахи можуть зберегти мозок і відтермінувати процес старіння мозку, перешкоджаючи таким чином відмирання мієлінової оболонки аксонів», — розповідає керівник дослідження Константінос Арфанакіс.

Як правило, анизотропність нейронів білої речовини порушується через хвороби і травми, а також природним чином в процесі старіння мозку. Примітно, що цей процес починається вже після 30 років.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!