Політична реклама

Газовані напої роблять дітей агресивними

1408 0
Непомірне споживання газованих напоїв може бути причиною жорстокості підлітків, як показали результати нового аналізу. Молоді люди, які прийняли участь у дослідженні, поводилися більш жорстоко стосовно навколишніх і могли носити з собою ніж або пістолет, коли випивали більше п'яти банок недієтичних газованих напоїв на день, пише журнал ИМХО.

Результати аналізу залишилися такими ж навіть після того, як дослідники взяли до уваги інші показники, пов'язані з жорстокою поведінкою, включаючи вік, вживання алкоголю й паління, а також періодичність організації сімейних обідів, - інформує видання. 

Учені й колись припускали можливість існування зв'язку між шкідливою їжею та агресією. В 1979 році юристи США успішно довели, що підсудний, обвинувачуваний в убивстві, мав ослаблену здатність усвідомлювати свої дії в результаті зловживання нездоровою їжею швидкого приготування.

 Цілком можливо, що кофеїн і цукор у газованому напої можуть безпосередньо впливати на поведінку підлітків, як відзначили дослідники. Проте також можливо й те, що люди, які  демонструють ознаки жорстокої поведінки, відчувають пристрасть до газованих напоїв. Таким чином, необхідні додаткові дослідження для визначення точної причини зв'язку.Дослідники з Університету Вермонта проаналізували результати обстеження 1878 підлітків. Молоді люди були опитані відносно того, яку кількість напоїв вони вживали протягом усього тижня, і чи не спостерігалися в них у цей час ознаки жорстокої поведінки стосовно дітей, батьків або бажання носити із собою пістолет або ніж.

Згідно з відповідями, учасники були підрозділені на дві групи: одні, які повідомили, що пили не більше чотирьох банок газованих напоїв на тиждень (низький рівень споживання); і інші, які випивали п'ять або більше банок напоїв (високий рівень споживання).

Таким чином один із трьох респондентів (30 відсотків) належав до категорії споживачів великої кількості газованих напоїв. Що більше безалкогольних напоїв уживали підлітки, то більше в них відзначалося ознак агресивної поведінки. У підлітків, які були споживачами надмірної кількості недієтичних газованих напоїв, імовірність жорстокої поведінки й агресії була на 9-15 пунктів вищою, ніж у їхніх однолітків, які не захоплювалися цими напоями.

Із усіх учасників понад 23 відсотки повідомили про те, що вони пили не більше однієї баночки напою в тиждень або не пили взагалі, але при цьому іноді носили з собою ніж або пістолет, а кількість підлітків із ознаками агресивної поведінки, що вживають 14 і більше баночок газованих напоїв на тиждень, склала понад 43 відсотків.

Навіть якщо вживання даних напоїв не є причиною жорстокої поведінки, то причиною появи легкої агресії це може бути точно, відзначили дослідники.

Джерело: ИМХО 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!