Політична реклама

Холодні руки та ноги - ознаки хворіб серця та кровообігу

53830 0
За статистикою найчастіше мерзнуть жінки від 15 до 45 років. Чоловіки ж мерзнуть у два рази рідше, ніж представниці прекрасної статі, та й то після 50 років

Причини цього можуть бути наступні:

·         поганий кровообіг у зв‘язку з ішемічною (коронарною) хворобою серця;

·         хвороба Рейно (захворювання, яке впливає на приплив крові до пальців);

·         обмороження;

·         часта робота з вібруючим устаткуванням (наприклад, з відбійним молотком);

·         побічний ефект від прийому певних ліків;

·         фактори і захворювання, що впливають на кровотік в капілярах (наприклад, до цього можуть бути схильні жінки, що палять);

·         стрес.

Кровоносні судини деяких людей особливо чутливі до холоду. У дрібних капілярах кінцівок цих людей починається спазм, в них не надходить кров. Іноді стан загострюється, його називають «хвороба Рейно». А оскільки невідомо, чому судини так себе поводять, доводиться лікувати не захворювання, а симптоми: часто повторюваний холод кінцівок. Шкіра холодних рук і ніг спочатку блідне, потім стає синюватою, німіє. Позбавиться від хвороби Рейно неможливо, але можна запобігти її проявам. Для цього є кілька правил, яких потрібно дотримуватися.

Відмовтеся від сигарет. Нікотин звужує судини і може спричинити спазм дрібних капілярів.

Одяг. Завжди потрібно одягатися відповідно до погоди. Навіть якщо вам потрібно вийти з дому на кілька хвилин, накиньте на себе що-небудь тепле. Голова та руки завжди повинні бути захищені від холоду. Купуйте взуття з повітряною «прокладкою», не тісне, користуйтеся вовняними шкарпетками.

Кофеїн. Уникайте продуктів, що містять кофеїн. Його споживання звужує кровоносні судини.

Гімнастика. До холодних рук можна спробувати «пригнати» тепло, роблячи просту вправу: розмахувати руками, як млин, вниз — назад, вперед — вниз. Швидкість приблизно 80 обертів на хвилину. При цьому виникають відцентрові сили, які женуть кров до пальців.

Риб’ячий жир. Якщо його пити, підвищується стійкість до холоду — так стверджують американські дослідники.

Джерело: ВКурсе

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!