Політична реклама

Кабмін тимчасово дозволив використовувати кетамін

1467 0
Кабінет Міністрів дозволив ветеринарам використовувати кетамін до законодавчого врегулювання цього питання. Про це журналістам повідомив міністр аграрної політики й продовольства Микола Присяжнюк.

За його словами, відповідне рішення уряд прийняв на засіданні в середу, 28 лютого. Присяжнюк відзначив, що постанова Кабміну буде діяти або до прийняття Верховною Радою ветуваного Президентом закону з урахуванням його зауважень, або до прийняття нового закону.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович ветував законопроект 9021, прийнятий Радою 12 січня, яким передбачався дозвіл фізичним особам-підприємцям, що здійснюють медичну й ветеринарну практику, використовувати в роботі наркотичні засоби.

У квітні 2011 року уряд затвердив відстрочку віднесення кетаміну до психотропних речовин з обмеженням обороту до жовтня, після чого продовжив відстрочку віднесення кетаміну до психотропних речовин до 1 березня 2012 року.

У січні 2011 року Кабмін включив кетамін у перелік психотропних речовин, заборонивши його використання фізособами.

Кетамін використовується у ветеринарній практиці для анестезії під час проведення операції тваринам.

Джерело: "Відомості-UA.com"

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!