Конституційний суд заблокував призначення переможців місцевих виборів

2219 0
КСУ фактично заблокував реалізацію результатів місцевих виборів.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

Конституційний Суд України позбавив Національне агентство з питань запобігання корупції доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади. 

Читайте також: Назад у 1991 рік. НАЗК закриває реєстр електронних декларацій

Тим самим, зазначає НАЗК, КСУ фактично заблокував реалізацію результатів місцевих виборів, оскільки призначення кандидатів обраних на посади, зокрема голів обласних, районних рад та їх заступників, можливе лише після проходження ними спецперевірок.

«Конституційний Суд своїм рішенням не лише знищує антикорупційну систему в Україні, а й паралізує роботу органів місцевого самоврядування та всього державного апарату» заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

Читайте також: Тvoemisto.tv запросило Садового і Синютку на чесні і відкриті дебати

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції закриває реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного суду. Реєстр не працюватиме доти, поки Верховна Рада не ухвалить новий закон.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!