«Кульбабу» із площі Галицької у Львові перенесли у музей

2773 0
Фонтан вирішили зберегти.
Фото: Територія терору

Фото: Територія терору

Фонтан «Кульбаба», що раніше був розташований на площі Галицькій, передали у музей «Територія терору» як елемент радянської спадщини.

«Кульбабу» створив у 1970 році львівський художник Олег Микита. У музеї фонтан отримає нове значення та стане своєрідним оповідачем про сучасні інтерпретації радянського минулого у Львові.

Незабаром львів'яни зможуть ознайомитись з концепцією колекції радянського монументального мистецтва музею.

Зазначимо, що у Львові виникла дискусія щодо доцільності збереження «Кульбаби» і передачі її у музей тоталітарних режимів. Хоча перед тим група львівських активістів, яка займається дослідженням радянської та монументальної спадщини Львова, просила фонтан зберегти.

Нагадаємо, що під час демонтажу скульптури на площі Галицькій виявили фундамент храму Воздвиження Чесного Хреста, який датують 1530-м роком. Також під час розкопок знайшли останки десятьох людей. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!