На місці фонтану «Кульбаба» у центрі Львова знайшли людські останки. Фото

11316 1
Археологи працюватимуть на площі до середині липня.
Фото: Мирослава Іваник

Фото: Мирослава Іваник

У центрі Львова на площі Галицькій під час археологічних розкопок знайшли кістки людей. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця НДЦ «Рятівна археологічна служба» Мирослава Іваник.

Читайте також: Глуха провінція або Які проблеми Львова викриває фонтан «Кульбаба»

«Ідеться приблизно про останки п’яти покійників. Очевидно, колись там був прикостельний цвинтар, як це часто практикували у Львові, і що не було дивним для середньовічного міста. Знайшли їх в перепоховальній ямі австрійських часів. Є домовленість з антропологами, що вони опрацюють всі знайдені рештки, і після того будемо знати більше», – каже Мирослава Іваник.

На місці фонтану «Кульбаба» на Галицькій також виявили дрібні фрагменти кераміки XIII-XIX ст. і скла XVII-XVIII ст. Раніше тут знайшли фундамент храму Воздвиження Чесного Хреста, який датують 1530-м роком. Його розібрали наприкінці XVIII ст. разом із міськими укріпленнями. 

Як уточнила Мирослава Іваник, археологи мають працювати на площі до середини липня, після чого передадуть свої висновки Галицькій районній адміністрації, після чого мають удосконалити проект реконструкції площі.

Читайте також: Як змінилися фонтани Львова упродовж ста років. Фото до і після

Нагадаємо, що на місці «Кульбаби» планують облаштувати сухий фонтан. Роботи повинні були закінчити за 5 місяців. Втім після демонтажу металевої скульптури підрядники натрапили на археологічні знахідки.

Вікторія Ейсмунт

Фото надала Мирослава Іваник


Читайте також:
28 Червня, 2019 15:03
незе фонтан на храмі по совєцкі
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!