Політична реклама

Літр бензину "А-95" подорожчав на 10 копійок, але це ще не максимум, - експерт

1091 0
Внаслідок повернення до підвищених ставок акцизного збору на нафтопродукти в Україні прогнозовано піднялись ціни на бензин та дизпаливо. Втім поки що подорожчання не таке істотне, як очікувалось, - повідомив «Твоє місто» експерт Олесь Пограничний.

"Старі акцизи мали би спричинити подорожчання на 50 копійок на бензин «А-95»,  на 20 копійок – на дизпаливо. Але реально минулого тижня ціни піднялись на 10 копійок по 95-ому, і на 4 копійки по дизелю», - пояснив фахівець. 

За словами О. Пограничного, така різниця виникла через амортизацію ціни, а саме, - через зниження світових цін на нафту. Власне, саме через це після короткотривалого подорожчання дизпаливо повернулось на попередню ціну, тобто подешевшало на 4 копійки.

«Чому акцизи набрали дії 1 вересня, а ціни піднялись тільки зараз? Тому, що тільки тепер закінчилися запаси дешевого пального, закупленого до початку осені», - пояснив Олесь Пограничний.

Якими будуть ціни на бензин далі експерт прогнозувати не береться. Усе, за його словами, залежитиме від світових цін на нафту. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!