Львівська облрада просить правоохоронців відреагувати на акцію з польськими ультрас на цвинтарі Орлят

2028 0
Олександр Ганущин просить порушити справу про заборону в’їзду на територію України.
Фото: kibiceslaska.pl

Фото: kibiceslaska.pl

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин звернувся до прикордонної служби, аби там надали інформацію про польських футбольних фанатів, які 4 листопада палили фаєри на цвинтарі Орлят у Львові. Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Читайте також: СБУ затримала підозрюваних у підриві польського Меморіалу Орлят та підриві туристичного автобуса

Зокрема, він просить надати правоохоронним органам усю відому інформацію про перетин кордону членами ультрас та в подальшому порушити справу про заборону в’їзду на територію України. Саму акцію на польському військовому цвинтарі Орлят він називає «антиукраїнською».

«Сподіваюся, що Національна поліція України разом зі Службою безпеки, прикордонниками швидко виявлять молодиків, що фаєрували на Личакові тиждень тому. А польська поліція виявить мудрість і допоможе притягнути їх до відповідальності. І Міністерство закордонних справ, вважаю, має всі підстави оголосити сілезьких молодиків персонами non grata в Україні», – сказав голова ЛОР. 

Читайте також: Що має побачити кожен львів’янин. Личаківське кладовище

Офіційної реакції від правоохоронних органів у Львівській області поки що не було. Раніше директор Личаківського кладовища Михайло Нагай сказав, що до правоохоронців вони не звертались, оскільки футбольні фанти не вчиняли антиукраїнських акцій.

Додамо, що про акцію повідомили 9 листопада на сайті Kibiceslaska.pl. Польські футбольні фанати з Вроцлава запалили фаєри та розклали банер перед могилами на цвинтарі Орлят у Львові. Таким чином вони відзначили 100-річчя оборони Львова поляками від армії ЗУНР, запаливши фаєри перед могилами львівських Орлят на Личаківському кладовищі. 

Читайте також: Затриманого за провокацію на Личаківському цвинтарі оштрафували на 85 грн

Додамо, що цвинтар Орлят у Львові – це поховання польських учасників боїв проти ЗУНР у 1918-1919 роках та проти більшовиків у 1920 роках. Після взяття Львова радянськими військами, цвинтар поступово руйнували та майже знищили у 1971 році. Меморіал вдалось відновити у 2005 році.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!