Політична реклама

Львів'ян, які не почистять димоходи, можуть залишити без газу

2844 1
До 1 травня у житлових будинках Львова слід перевірити та прочистити димові і вентиляційні канали. Якщо у "Львівгаз" вчасно не надійдуть відповідні акти про стан димових і вентиляційних каналів у житлових будинках, обіцяють відключати їх від газопостачання.

Відповідно до правил безпеки львівські комунальні підприємства двічі на рік – перед та після опалювального сезону проводять  обов’язкову перевірку та прочистку димових і вентиляційних каналів, а відтак оформляють відповідні акти. Один примірник актів передається у ПАТ «Львівгаз», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Оскільки 10 квітня завершився опалювальний сезон, то акти про перевірку та очистку ЛКП мають подати у «Львівгаз» до 1 травня.
«Ми зі свого боку візуально перевіряємо стан оголовків димових і вентиляційних каналів, даємо приписи, відключаємо ті будинки. ЛКП ремонтують їх, подають нам акти про те, що вони готові до подальшої експлуатації і ми відновлюємо подачу газу», – пояснив начальник управління експлуатації газового господарства міста Львова ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан.

У випадку відключення газу, в будинку буде розміщено оголошення, де буде вказано, що власник будинку не забезпечив виконання необхідних робіт з перевірки та прочистки димових і вентиляційних каналів. Власникам будинків даватимуть ще 10 днів на перевірку та прочистку димових і вентиляційних каналів, якщо впродовж цього часу відповідного акту газовики не отримають, то після 10 травня відмикатимуть той чи інший будинок від газопостачання.

Попри те, що перевірка та прочистка димових і вентиляційних каналів – завдання власників будинків, мешканці теж не мають залишатися байдужими. Вони можуть звертатися до балансоутримувача будинку, щоб дізнатися, чи має їх будинок такий акт і чи переданий він до ПАТ «Львівгаз». ЛКП чи ОСББ може на вимогу мешканців надати їм копії акта, про те, що їхні димо-вентиляційні канали прочищені і вони можуть спокійно користуватися своїм газовими приладами.

«До наших комунальних підприємств ми поставили нову вимогу, що акти очистки ДВК засвідчуються не тільки спеціалістами, які це зробили, тобто працівниками ЛКП, але й мешканцями. Зараз це питання стоїть гостро і люди розписуються і засвідчують, що в них були спеціалісти, які оглядали ДВК для їх безпечної експлуатації», - зазначив Юрій Голець.

Станом на 1 квітня цього року у 8,5 тис. житлових будинках громади Львова є 145 тис. димових каналів та 335 тис. вентиляційних каналів. Цьогоріч заплановано відремонтувати майже 1400 димо-вентиляційних каналів.


Читайте також:
24 Квітня, 2014 19:30
666 ... як завжди , потрібна справа робиться " через [***]" ... чому за невиправлення певних порушеннь в конструкції вентсистем мають страждати мешканці будинку ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!