Львів’янин Роман Павлик здобув бронзу на Паралімпіаді у Токіо

1255 0
Паралімпієць займається легкою атлетикою у Львівському регіональному центрі «Інваспорт».
фото: лмр

фото: лмр

Роман Павлик став бронзовим призером Паралімпійських Ігор у Токіо у стрибках у довжину. Спортсмен також ще братиме участь у забігу на 100 метрів (клас Т36) на Паралімпійських Іграх у Токіо. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Найкращий результат Романа – 5 метрів 63 сантиметри. В останній спробі «срібло» виборов Вільям Стедман (Нова Зеландія), стрибнувши на 5 метрів 64 сантиметри. З результатом 5,76 переміг представник РОК Євген Торсунов.

Читайте також: Десяте золото. Ще двоє українських спортсменів здобули перемогу на Паралімпіаді у Токіо

Додамо, що 37-річний Роман Павлик – заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, змагається серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Роман є багаторазовим призером та чемпіоном Європи та світу, паралімпійським чемпіоном.

Тренує Романа Олег Лещинин. Паралімпієць займається легкою атлетикою у Львівському регіональному центрі «Інваспорт».

Нагадаємо, що ще один львівський спортсмен – Віктор Дідух – став віцечемпіоном цьогорічних Паралімпійських ігор в Токіо 2020.

Для довідки

Український легкоатлет, майстер спорту України міжнародного класу. Чотириразовий Паралімпійський чемпіон 2008 та 2012 років, срібний та бронзовий призер 2008 та 2012 років. На Чемпіонат світу з легкої атлетики, що відбувався 2019 року з 7 по 15 листопада у Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати), змагався у двох дисциплінах: біг на 100 та стрибки у довжину.

10 листопада відбудились змагання з бігу на 100 метрів у категорії T36. Павлик біг у першому півфіналі та завершив з реузьтатом 12,61 с, що не дозволило пройти далі. Змагання зі стрибків у довжуну у категорії T36 проходили 14 листопада. Роман у 1-й першій спробі стрибнув на 5.50 метрів, що стало його найкращим результатом на чемпіонаті та дозволило посісти 4 місце.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!