Політична реклама

Морози в Україні залишились позаду: від завтра теплішатиме

1936 0
Вже завтра, 14 лютого, в Україні потеплішає.Гідрометцентр прогнозує настання весни в середині-третій декаді березня. Про це на прес-конференції повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляють.

«Весна в Україну прийде в цьому році в звичайні терміни, тобто в середині-в третій декаді березня», – сказав він.

Кульбіда наголосив, що точний прогноз температурного режиму на такий тривалий період давати складно. Однак, за попередніми даними, очікується, що температура в березні не буде сильно відхилятися від норми. Це в свою чергу означає, що швидкого підвищення температури протягом березня очікувати не доводиться.

Крім цього, Кульбіда додав, що стрімкому підвищенню температури перешкоджатиме досить велика маса снігового покрову, для танення якого знадобиться 7-10 днів після того, як встановиться плюсова температура.

А вже завтра, 14 лютого, в Україні потеплішає. Як зазначає Гідрометеорологічний центр, також буде йти сніг і мокрий сніг.

«Ми очікуємо переміщення через південні, центральні та східні регіони України такого не дуже активного циклонічного вихору, який, з одного боку, призупинить дію дуже низьких температур в Україні, а з іншого боку, зумовить досить інтенсивні опади у вигляді снігу та мокрого снігу, якого більше слід чекати у південних, центральних і східних областях, дуже мало на заході і на півночі Україні», – сказав на прес-конференції директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

Він також зазначив, що в Україну йде циклон з Балкан, який витіснить холодне арктичне повітря. За його запевненням, з 14 лютого слід очікувати ослаблення морозів і підвищення мінімальної температури повітря до -14... – 19 градусів вночі і до -6... – 11 градусів вдень.

А 15-17 лютого температура підвищиться ще на 3-5 градусів, потім, 18-22 лютого, – ще на 2-4 градуси.

Джерело: «Українські новини»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!