МОЗ хоче відновити виробництво вакцин в Україні

1333 0
Зараз в Україні не виробляють жодну вакцину.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов хоче, щоб відновити виробництво вакцин на території України. Про це він повідомив під час брифінгу 12 серпня.

«Нам потрібне власне виробництво вакцин... У нас зараз є чітке розуміння, яке потім виллється в стратегію щодо початку виробництва вакцин на території країни, на наших потужностях, з одного боку. З іншого боку, це завдання максимально створити умови для наших науковців, щоб вони почали створювати вакцини», — каже він.

Читайте також: Covid-19 – це дуже і дуже небезпечно. Застереження від колишнього скептика

Він додав, що вже обговорював питання поновлення виробництва вакцин з представниками фармацевтичних компаній «Фармак», «Лекхім», «Біолік», а також установ Національної академії наук, зокрема Інституту мікробіології та вірусології.

Варто зазначити, що зараз в Україні не виробляють жодну вакцину. На сьогодні в Україні немає достатньо потужностей для цього процесу та фінансових можливостей. Виробництво вакцини в середньому обходиться від 1 до 8 млрд доларів. При нинішньому бюджеті Україна не може дозволити собі таких витрат.

Нагадаємо, що у світі вже принаймні чотири розробники вакцини проти коронавірусу заявляють про позитивні результати.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!