У Львові вручили Премію Львів – місто літератури ЮНЕСКО. Хто переміг

1670 0
Загалом на участь у конкурсі подали 76 творів.
Фото: Фейсбук/Христина Процак

Фото: Фейсбук/Христина Процак

Сьогодні, 8 жовтня у Львові відбулась церемонія вручення Премії Львова – міста літератури ЮНЕСКО

Основну Премію Львова – міста літератури ЮНЕСКО у розмірі 150 тис грн отримала Оксана Луцишина за її роман «Іван і Феба». 

Журі також прийняло рішення про введення двох додаткових відзнак із грошовою винагородою у розмірі 25 тис грн.

Спеціальні відзнаки отримали

Остап Сливинський (за переклад роману Ольги Токарчук «Книги Якова»)

Олена О’Лір (за переклад роману Джозефа Конрада «Ностромо: Приморське сказання»)

Загалом на участь у конкурсі подали 76 творів, із яких до короткого списку відібрали 12 робіт. До номінації приймалися оригінальні або перекладні твори, які були вперше опубліковані українською мовою у 2019 році.

Додамо, Премія Львова – Міста літератури ЮНЕСКО – найбільша літературна премія, яку присуджує міська влада в Україні. Розмір основної грошової нагороди становить 150 тис. грн. Також положенням передбачили дві спеціальні відзнаки в розмірі по 25 тис. грн.

Попередніми лауреатами премії стали: Петро Яценко за роман «Нечуй. Немов. Небач» у 2018 р. та Андрій Содомора за переклад Гесіода «Походження богів. Роботи і дні. Щит Геракла» у 2019 році.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!