Коли львівські двірники отримають премії за негоду і скільки саме

1402 0
Станом на сьогодні в управляючих компаніях є 1 427 двірників. Премії для них не є систематичними, їх надають лише за виконання особливо об’ємних та важливих завдань.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Цього місяця найкращим двірникам у Львові виплатять премії за лютий, коли в місті була негода. Скільки саме двірників отримають премії, наразі не відомо, оскільки їх визначають управляючі компанії. Для цього враховують прибирання прибудинкових території, сходових та дитячих майданчиків, відкидання снігу, виконання планових показників тощо. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Читайте також: У Львові визначили найкращого двірника Львова 2020

«Станом на сьогодні в управляючих компаніях є 1 427 двірників. Премії для них не є систематичними, їх надають лише за виконання особливо об’ємних та важливих завдань. Зокрема, деякі двірники, які добре працювали під час снігопаду у Львові, отримають в березні такі премії за лютий», – каже вона.

Водночас кожна управляюча компанія визначає свій розмір премії для двірника, враховуючи свої доходи і матеріальні можливості. У середньому – від 20% до 100% посадового окладу. До слова, посадовий оклад двірника становить 5 200 грн, якщо двірник займається санітарною очисткою – 6 200 грн.

Важливо, що хтось може працювати не на одній дільниці, а на півтори чи двох. У такому випадку його посадовий оклад буде більшим, ніж 5 200 чи 6 200 грн. Якщо говорити про розширену зону, оклад, доплати, відпустки, чергування в святкові дні і премії, то в середньому зарплата двірника становить:

  • у Галицькому районі – 7 279 грн
  • у Сихівському районі – 8 044 грн;
  • у Залізничному районі – 7 813;
  • у Франківському районі – 8 323;
  • у Шевченківському районі – 7 704 грн;
  • у Личаківському районі – 7 955 грн.

Ірина Маруняк додає, що у Львові практикують преміювання двірників за якісну роботу, однак це визначає кожен керівник управляючої компанії індивідуально. Також премії видають у день житлово-комунального господарства, у ювілейні дати працівників тощо.

Читайте також: На варті у будь-яку пору за 4 тисячі гривень. Як львівська прибиральниця бореться зі снігом

Нагадаємо, що під час негоди львів'яни ділилися в соцмережах фотографіями того, як двірники сумлінно розчищають від снігу тротуари та хідники біля будинків і просили виписати тим премії. Деякі депутати тоді під час робочого дня зібралися і пішли відгортати сніг в центрі міста. Однак їхню ініціативу розкритикували. Натомість кращим рішенням вважали б премії для двірників, які кілька днів поспіль рятували місто від снігопадів. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!