Розмитнення авто в «Дії». Рада у першому читанні прийняла законопроєкт

471 0
Законопроєкт підтримали 269 нардепи.
Умовне фото

Умовне фото

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №10380, який передбачає можливість розмитнення авто через «Дію». Про це повідомляє народний депутат  Ярослав Железняк.

Законопроєкт передбачає можливість подання електронної митної декларації через «Дію». А також запровадити електронну базу даних для коригування митної вартості транспортних засобів, яка міститиме інформацію про митну вартість нових легкових автомобілів з урахуванням марки, моделі, об’єму циліндрів двигуна, типу пального. 

Читайте також: Код «Дії» переведуть у відкритий доступ. Що зміниться та чи безпечно це

За словами голови Комітету Верховної Ради з фінансів податкової та митної політики, нардепа Данила Гетманцева, законопроєкт передбачає модель митного оформлення авто, яка ліквідує можливість маніпулювання з вартістю легкового автомобіля.

Законопроєкт підтримали 269 нардепи.

Нагадаємо, першого лютого Комітет Верховної Ради з фінансів податкової та митної політики рекомендував Раді прийняти за основу законопроєкт №10380, який передбачає виключення людського фактору з процесу розмитнення авто.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!