У Львові відбудеться благодійний ярмарок писанок, які створили захисники

1117 0
Виручені кошти скерують на потреби захисників 80-тої окремої десантно-штурмової Галицької бригади.
фото 80-тої окремої десантно-штурмової Галицької бригади

фото 80-тої окремої десантно-штурмової Галицької бригади

У Львові 4 травня, у Велику суботу, з 15:00, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, розпочнеться благодійна акція «Писанка з-під Бахмута». Кожний охочий зможе придбати писанку з фронту і тим самим допомогти зібрати кошти для потреб захисників 80-тої окремої десантно-штурмової Галицької бригади, які на Бахмутському напрямку. Отець Іван Гальо, капелан бригади, розповів про ідею і мету такої ініціативи.

За словами військового капелана, найважливішою метою такої акції є допомогти військовослужбовцям 80-тої бригади зібрати кошти на невелику техніку (квадроцикл або баггі) для евакуації важкопоранених з поля бою. Саме така техніка є зручною у використанні на фронті, адже не є такою прицільною для ворога.

Великодні писанки творили Воїни майже усіх підрозділів 80-тої окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Військовослужбовці написали близько ста писанок із курячих яєць за спеціальною технологією (видуті, змащені воском і фарбою), а також близько сорока писанок із дерева та покритих відповідними фарбами.

«Можливо, що ці писанки виглядають не настільки професійними, адже їх творили мужні чоловічі руки, які звикли більше ремонтувати автомобілі чи копати окопи. Однак, саме вони передають дух фронту. Христос переміг смерть і дарував життя. Тому найважливіше у нашій акції – врятувати життя на фронті, де дорога кожна хвилина. Сьогодні звертаюся до людей доброї волі з проханням допомогти військовослужбовцям нашої бригади», – наголосив отець Іван Гальо.

Нагадаємо, у неділю, 5 травня, в Україні відзначатимуть Воскресіння Христове. Tvoemisto.tv зібрало актуальну інформацію щодо відзначення цього свята у 2024 році, зокрема, про те, чи будуть нічні богослужіння, як курсуватиме громадський транспорт та чи відбудуться традиційні святкування у Шевченківському гаю. Читайте за посиланням

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!