Політична реклама

Рущишин: Чому легку промисловість у Львові варто об’єднати у кластер

1113 0
«Ми переходимо нарешті від продажу дешевої робочої сили до більшої доданої вартості. Це означає, що більшість фабрик швидше за все у такому випадку буде закрито. Тому, аби знайти спільні ринки для себе, треба об’єднуватися. Об’єднання в кластери фактичних конкурентів ставить собі за мету не пожирання одне одного, а створення більшого ринку, його розширення, аби кожен міг там існувати», – вважає бізнесмен та громадський діяч Ярослав Рущишин.
Фото: geografica.net.ua

Фото: geografica.net.ua

«У Львові та області статистично доволі сильно представлена легка промисловість, у нас доволі сильна школа. І як колишній Банах (відомий польський математик, що працював у Львові на початку ХХ століття, – ред.) вистрілив у теперішніх львівських ІТшників, так і ця галузь зараз шукає, куди вистрелити», – сказав Ярослав Рущишин у коментарі tvoemisto.tv.

З його слів, в Україні найсильніші дизайнери – саме львівські та київські.

Ще одним фактором «за» об’єднання підприємств галузі у кластер є «гарний приклад роботи кластерів ІТ та туризму».

«Дуже важко було їх об’єднати, але це дає результат», – сказав Ярослав Рущишин.

Нагадаємо, у Львові представники компаній легкої промисловості, торгово-промислової палати та Інституту міста мають намір створити кластер легкої промисловості.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!