Політична реклама

Щоб припинити мерзнути - потрібно добре їсти та утеплювати голову

2042 0
Особливо мерзнуть руки і ноги у тих, хто відчуває нестачу заліза. Його брак впливає на роботу щитовидної залози, яка регулює обігрівальну систему організму.

1. Особливу увагу харчуванню

Їжте частіше жирну морську рибу. Оселедець, палтус, скумбрія, сьомга, макрель зменшать хворобливі спазми судин рук і ніг і в цілому поліпшать кровообіг, - зазначає видання "ВКурсе".

Більше правильної рідини: зневоднення знижує циркуляцію крові в організмі. Велика чашка гарячого бульйону — кращий варіант перед виходом з дому. Частіше пийте чай з медом, настої шипшини (або інші трав‘яні чаї, багаті вітаміном С). А от каву і всі продукти, що містять кофеїн, зведіть до мінімуму — вони звужують судини.

Намагайтеся не палити. Тютюновий дим погано впливає на кровообіг, навіть якщо палите не ви, а оточуючі.

2. Немає поганої погоди — є погана реклама, одяг

Тримай ноги і руки в теплі. Рукавички на час холодів краще замінити рукавицями, пальцям тепліше, коли вони разом. На ноги одягайте дві пари шкарпеток з різних матеріалів. Бавовняні шкарпетки краще відкласти до теплого часу — вони вбирають і утримують вологу, від чого ноги сильно мерзнуть. Найкращі шкарпетки для холодів із суміші вовни, поліестеру та бавовни.

Тримай і голову в теплі. Через голову втрачається близько 80% тепла нашого організму, тому навіть волохаті навушники або пов’язка — краще, ніж нічого, але краще за все — вовняна шапочка.

Сто одежинок. Одягайтеся шарами — шуба або дублянка обмежує руху, а багатошаровий одяг може бути легким й теплим одночасно. Забудьте про чисто бавовняну білизну — обирайте термобілизну із спеціальних матеріалів. Якщо руки і ноги в теплі, а голова прикрита шапочкою, ви будете здивовані, як мало одягу потрібно, щоб відчувати себе комфортно.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!