У Львові 200 сімей живуть в аварійних будинках

1499 0
При теперішніх темпах люди чекатимуть на ремонт чи переселення 25 років, відтак депутат пропонує створити комісію для прискорення процесу.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

Член інженерної комісії Львівської міської ради Мирослав Данилків пропонує створити спеціальну комісію, бо як розповів він Tvoemisto.tv, якщо нічого не змінювати, то на вирішення проблеми потрібно буде 25 років, хоча не йдеться про космічні суми.

«Ми мали б створити комісію і розглянути це питання, зокрема для тих, хто живе в гостроаварійному житі. Адже певні суми можна щороку з бюджету виділяти і поступово рухатися. Тоді можна було би цю проблему не вирішувати 25 років, а витратити на це 3-4 роки», – сказав Мирослав Данилків.

Читайте також: Комунальному перевізнику Львова виділили 20 млн грн, щоб закрити борг перед ЛАЗом

Водночас він вважає, що питання можна було би частково вирішити за рахунок квартир, які є у комунальній власності і частину з них передати тим, хто найбільше потребує переселення.

За його словами, на ремонт аварійного житла та переселення мешканців у нові квартири потрібно 48,5 млн грн.

«Я думаю, частину цих грошей можна було би закласти в бюджеті на наступний рік, наприклад, 10 млн були б цілком реальною сумою», – сказав депутат.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!