У Львові не буде першого весняного покосу трави задля економії коштів

5038 0
Першого весняного покосу трави у Львові не буде.
Умовне фото

Умовне фото

Цьогоріч у Львові не будуть проводити першого весняного покосу трави на міських газонах, який зазвичай відбувався у квітні. Як повідомили у пресслужбі ЛМР, районні адміністрації зможуть зекономити кошти, які передбачені на утримання зелених зон.

«Першого весняного покосу трави, який щорічно проводили у квітні, цьогоріч проводити не будемо, задля економії коштів. Проте, безсумнівну, що є газони, до прикладу на пр. Свободи, та в інших районах міста, які були штучно створені і потребують якісного догляду, зокрема, періодичного скошування. Адже припинення покосів зумовлює погіршення їх якісного стану. А згодом, для відновлення, будуть потрібні значні затрати, зокрема фінансові. А також втратиться їхня декоративність та естетичний вигляд», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Львові наступного року не будуть косити траву

Нагадаємо, торік у Львові, в порівнянні з попередніми роками, зменшили покоси трави на газонах, а саме косіння не проводили за спекотної погоди, і збільшили висоту покосу.

Загалом у плані бюджету на 2024 рік видатки на догляд за зеленими насадженням зменшили з 72,1 млн гривень до 57,9 млн гривень. 
_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!