У Львові обладнали перше «смарт-перехрестя»

7991 0
На світлофорному об’єкті було встановлено сучасний дорожній контролер та відеодетектори.
Фото: Львівавтодор

Фото: Львівавтодор

У Львові обладнали перше «смарт-перехрестя» на вул. Пасічна – Пирогівка. Це дозволить оптимізувати світлофорний цикл, підлаштувати тривалість дозвільних сигналів для транспорту на кожному напрямку відповідно до потреби. Про це повідомила пресслужба ЛКП «Львівавтодор». 

«На світлофорному об’єкті було встановлено сучасний дорожній контролер та відеодетектори. Додаткове обладнання дало можливість фахівцям відділу транспортного планування, моделювання та організації дорожнього руху запрограмувати інноваційний режим керування – «смарт-перехрестя», – йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, що «смарт-перехрестя» – це інтелектуальна система у дорожньому контролері, яка за допомогою транспортних детекторів збирає інформацію про дорожній рух на кожній смузі на перехресті, аналізує інтенсивність, дистанцію між автомобілями, затримки в русі. На основі цих параметрів щохвилини розраховує пропозицію зеленого сигналу для відповідного напрямку. Система здатна автоматично підбирати і тривалості фаз, і тривалості світлофорних циклів. Цей режим регулювання дозволяє зменшити до мінімуму неефективне використання зеленого сигналу світлофора.

Нагадаємо, що у Львові вже на чотирьох ділянках запустили режим координованого керування світлофорами «Зелена хвиля». Tvoemisto.tv детальніше розповідало, в чому суть цього нововведення та як воно покращить дорожній рух. 

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!