У Львові отці-редемптористи створять Центр соціальних інновацій

1606 0
У центрі діятиме простір для розвитку дітей з аутизмом, психологічна порадня та кав’ярня.

У Львові отці-редемптористи панують облаштувати Центр соціальних інновацій. Тут функціонуватиме простір для розвитку дітей з аутизмом, психологічна порадня та кав’ярня. Центр створять у будівлі Згромадження Найсвятішого Ізбавителя, що на вул. І. Франка, 58 неподалік храму Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ. Про це повідомляє Духовна Велич Львова.

Колись будівлю редемптористам передав митропоит Андрей Шептицький для служіння. Після ліквідації Української греко-католицької церкви у приміщенні, де з’явиться центр, діяло кафе, проте потім споруда занепала. Відтак, згромадження отримало територію в аварійному стані. Наразі триває архітектурний конкурс на реалізацію проєкту.

«Центр соціальних інновацій – місце перетину благодійсності та благодійників – тих, хто може допомогти і кому потрібна ця допомога. Це простір для втілення перспективи соціальних підприємств. Тут працюватимуть фахівці-психотерапевти, буде простір, де діти взаємодіятимуть із дітьми з певними вадами розвитку. Також працюватиме кав’ярня, у якій зможуть працювати випускники Професійного центру св. Івана Боско чи для тієї молоді, які шукає робочого досвіду. Адже, залишивши нам цю землю, Андрей Шептицький постановив, щоб редемптористи служили Господу і творили добрі справи», – повідомив співорганізатор проєкту та заступник голови проєктної групи отець Роман Лагіш.

Психологічну порадню у Центрі створять за досвідом австрійських редемптористів. Це розмовниця, яка діє при храмах й монастирях та особливо поширена в Австрії. Тут людина може проконсультуватися з психологом, психотерапевтом. Крім того, особливістю простору буде те, що у ньому зможуть працювати люди з вадами розвитку, зокрема, «сонячні люди». Зі слів організаторів проєкту, Центр соціальних інновацій стане унікальним впровадженням та успішним досвідом для Львова.

Реалізувати проєкт планують до 2023 року. Після завершення архітектурного конкурсу розроблять ескізний план, також, щоб провести реконструкцію будівлі, проведуть дослідження щодо її стану.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!