На правах реклами

Школярі у Львові вперше зможуть отримати міжнародний атестат. Де і за яких умов

6420 0
У суботу, 20 квітня, Перший Інноваційний Приватний Львівський (ПІПЛ) Ліцей презентував нову міжнародну освітню програму International Baccalaureate (IB) Diploma Programme, яка є однією з найбільш визначних освітніх програм для учнів старших класів у світі. Освіта IB надає студентам можливість складного, проте збалансованого навчання, що дозволить підготуватись до вступу до понад 3000 університетів по всьому світу.
Керівниця ІВ Diploma Programme Анна Дмитрів (зліва) та очільниця ліцею PIPL Lyceum Надія Дубченко (справа) презентують програму.

Керівниця ІВ Diploma Programme Анна Дмитрів (зліва) та очільниця ліцею PIPL Lyceum Надія Дубченко (справа) презентують програму.

«Цього року ми вперше відкриваємо міжнародну програму ІB Diploma Programme, яка діє більше ніж у 150 країнах світу. Діти матимуть змогу отримати міжнародний атестат і вступити на вибір в будь-який з 3000 університетів світу. Програма є академічно сильною, покриває не тільки навчальну програму, але є й можливість розвиватись позаакадемічно. Серед десяти якостей, які дитина має розвивати, є академічна доброчесність, залученість, вплив на навколишнє середовище тощо. Запрошуємо всіх дітей, які готові і хочуть навчатися англійською мовою на міжнародній програмі у Львові», – повідомила Надія Дубченко, очільниця інноваційної освітньої мережі GlobalKids та PIPL Lyceum.

Перша програма з континууму ІВ програм була заснована у 1968 році у Швейцарії, і це була власне ІВ Diploma Programme, доступ до якої відкривають у ПІПЛ Ліцеї. До сьогоднішнього дня програма розвинулась у великих масштабах і призначена для дітей віком від 3 до 19 років. У світі вже існує понад 5 тисяч шкіл з програмою Міжнародного бакалаврату, та інноваційний ліцей ПІПЛ стане одним із них вже цього року.

«Наш фокус на знання і на сильну підготовку для вмотивованих учнів. Ця програма є дуже глибокою, і охоплює потужний академічний блок, вивчення теорії знань (це дисципліна з філософським підходом), написання свого, можливо, першого дослідницького есе з улюбленого предмету, а також позакадемічний розвиток у сфері мистецтва, спорту, громадської активності. Напівжартома, напів серйозно я назвала цю програму «аспірантурою для школярів». 

Програма не лише допомагає отримати знання міжнародного стандарту та конкурувати на ринку вищої освіти світу, а також заохочує студентів бути проактивними, відповідальними і вчитися впродовж свого життя. Ця програма як для тих, хто вже розуміє цінність освіти, так і для тих, хто хоче навчитись це робити. Наш ліцей має місію - виховувати нову українську інтелектуальну еліту, яка стане рушійною силою змін у світі, і наш вступ до міжнародної спільноти IB World School допомагає нам ще краще цю місію реалізовувати», – розповіла керівниця ІВ Diploma Programme Анна Дмитрів.

Вперше у Львові приватний ліцей «PIPL Lyceum» відкриває доступ до дипломної програми IB Diploma Programme для студентів 10-11 класів (вік до 19 років). Проте за кілька років програма почне діяти і для менших школярів.

Викладачі IB Diploma Programme львівського ліцею PIPL Lyceum на стажуванні у міжнародній ІВ школі Verita International School в Бухаресті (Румунія) 

Що передбачає ІB програма

IB Diploma Programme – дворічна освітня програма, орієнтована на підлітків віком від 16 до 19 років. Студенти вивчатимуть шість предметів з різних галузей виключно англійською мовою. Додатково є обов'язковий  блок «Core», що складається з 3-ох додаткових елементів, і сприяє розвитку у дитини мислення, аналітичних здібностей, м'яких компетенцій та емоційного інтелекту.

Також вивчатимуть другу іноземну мову – німецьку. Для кожного студента передбачені індивідуальні ноутбуки, графічні калькулятори та англомовні підручники, видавництва Cambridge, Pearson, Hodder тощо, рекомендовані ІВ. Ліцей також забезпечить студентів програми кар’єрним супроводом – допомога у визначенні з майбутньою професією та вибір університету.

Фінальне оцінювання проводитимуть міжнародні екзаменатори, представники  IB Organization. 

«Завдяки появі програми у нашому ліцеї студентам не обов'язково буде їхати за кордон, щоб підготуватись до вступу. Після IB Diploma Programme студенти вступають одразу на перший курс. Ми два роки готуємо студентів для того, щоб вони були здатні здати математику, хімію, фізику, біологію, англійську мову, літературу, бізнес-менеджмент тощо англійською мовою відповідно до міжнародного стандарту. Якщо ти навчався в школі з програмою Міжнародного бакалаврату та отримав ІВ диплом, ти станеш своїм серед своїх по всьому світу. Важливо, що університети надають перевагу випускникам ІВ у порівнянні з іншими освітніми системами», – зазначила Анна Дмитрів, керівниця ІВ Diploma Programme у львівському PIPL Lyceum.

Варто зазначити, що у ліцеї передбачають запит дітей на отримання паралельно українського атестату та на підготовку до здачі НМТ, така можливість також включена до програми. 

 

Як стати студентом IB Diploma Programme у ПІПЛ Ліцеї

Програма є академічно складною, а отже відбуватиметься відбір студентів до ІВ-класу на основі здачі вступних іспитів з математики та англійської мови. Обов'язковим є мотиваційний лист студента та проходження співбесіди англійською мовою із керівником програми у Львові. Знання англійської мови студента повинно бути на рівні В1+ або В2.

Процес зарахування складається з таких основних етапів:

  • реєстрація на вступні тестування з математики та англійської мови;

  • мотиваційний лист та стартовий пакет документів;

  • співбесіда з координатором програми;

  • рекомендація до зарахування;

  • підписання договору.

Відкриття доступу до IB Diploma Programme у Львові  - це якісно новий прорив в освітніх можливостях для української молоді. Десятки тисяч студентів по всьому світу здобувають ІВ освіту, щоб розвиватись та відрізнятись, щоб знати більше, щоб кидати виклик собі та обставинам. І вже у вересні цього року студенти ІВ Diploma Programme у PIPL Lyceum зможуть до них приєднатись.

Детальну консультацію щодо навчання на ІВ Diploma Programme можна отримати за телефоном (067) 408 16 55, або залишивши заявку на сайті ліцею за посиланням.

Антоніна Костик

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!