Львівавтодор скасував тендер на проектування вулиці Бандери

5815 0
Тендер оголосили 9 січня.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

ЛКП «Львівавтодор» скасував тендер на виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції вулиці Бандери. Відповідні результати аукціону оприлюднили на сайті публічних закупівель Prozorro.

Читайте також: Кінець «Вулиці для всіх». Як бруківка на Бандери перемогла урбаністів

Аукціон тривав до 4 лютого. Очікувана вартість закупівлі становила 3,2 млн гривень. За його результатами було два учасники – ДП «Містопроект» і ТзОВ «Трамдорпроект». ДП «Містопроект» запропонував запроектувати вулицю за 1,74 млн гривень. Оскільки ця пропозиція була дешевшою, тендерний комітет оцінював її першою. У п’ятницю, 8 лютого, пропозицію відхилили через те, що підприємство не подало кольорові скановані оригінали кваліфікаційних сертифікатів та скан-копію оригіналів договорів.

Сьогодні, 11 лютого, тендерний комітет відхилив пропозицію і ТзОВ «Трамдорпроект», який пропонував виготовити проект за 1,75 млн гривень, оскільки він не надав скан-копії договорів та належно оформленої тендерної пропозиції з технічними вимогами. Тож нинішнім рішенням комісії торги відмінили.

Додамо, що ТзОВ «Трамдорпроект» розробило проект реконструкції вулиці Хуторівки, роботи на якій мають розпочати цього року. Засновниками фірми, згідно з даними Youcontrol, є Олег Хаврона та Валерій Чернишев. Обидвоє свого часу були керівниками ДП «Львівдіпрокомунбуд», яке виготовило проект вулиці Личаківської.

Державним підприємством «Містопроект» керує Іван Квик. Його засновником є Міністерство регіонального розвитку. Підприємство здебільшого виготовляє детальні плани територій на замовлення управління архітектури та урбаністики ЛМР.

Читайте також: Якою може стати вулиця Бандери після реконструкції. Деталі

Комунальний «Інститут просторового розвитку», який виготовив затверджений виконкомом ескізний проект реконструкції вулиці, на тендер не подавався. Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід, ціна проектування не відповідає обсягам робіт, а загальна кошторисна вартість виготовлення проекту лише за державними розцінками становить 6,5 млн гривень.

Керівниця відділу з державних закупівель ЛКП «Львівавтодор» Юлія Стефанюк повідомила в коментарі Tvoemisto.tv, що дати оголошення нового тендеру поки що не знають, утім вартість закупівлі залишать такою ж, оскільки, за її словами, вона є обґрунтованою і прийнятною для учасників тендеру.

Читайте також: Вулиця Бандери: серед недоліків бруківки – шум, вібрація, обмежений рівень безпеки

Нагадаємо, проект «Вулиця для всіх» фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). За ескізним проектом вулиця міститиме дві смуги для руху і автотранспорту, і трамваїв, однак у разі поломки авто для нього залишать місце, аби можна було об’їхати. Серед технічних вимог для реконструкції вулиці – фіксована ширина смуг проїжджої частини та велосмуг, підняті пішохідні переходи при повороті на бічні вулиці, реконструкція мереж та освітлення тощо.

Вікторія Ейсмунт

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!