У Самборі відреставрують міську ратушу XVІІ століття

872 0
На розробку проєкту виділили майже мільйон гривень. Загалом реставрація вартуватиме близько 40 млн грн.
Фото: Trip Impressions

Фото: Trip Impressions

На Львівщині виділили 800 тисяч гривень на розробку проєктно-кошторисної документації на реставрації ратуші на Площі Ринок у місті Самбір. Про це повідомили у Львівській ОДА.

Читайте також: Львів згори. 14 ресторанів з терасами, з яких видно дахи старого міста

«Вже оголосили тендер на розробку проєктно-кошторисної документації. Ратуша є пам’яткою архітектури загальнодержавного значення, споруджена у XVІІ столітті, тому  після тендеру проєкт реставрації для отримання експертного висновку скерують до Державної архітектурно-будівельної інспекції України», – зазначив заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко.

Як повідомили у Самбірській міській раді, попередньо тут проведуть фасадні і внутрішні роботи, замінять дах, комунікації та проведуть ремонт у підвальному приміщенні, яке після реставрації планують використовувати як музей чи інший культурний простір.

Технічне завдання вже розробили. Цього року планують підготувати усю необхідну документацію.

Загалом реставрація вартуватиме близько 40 млн грн.

Читайте також: «Як Фенікс». У Львові відкрили один з найстаріших храмів. Репортаж

Сучасну будівлю самбірської ратуші звели у 1668 році. Згодом у 1670 році спорудили сорокаметрову вежу – восьмигранний третій ярус і на ньому помістили годинник. У 1844 році ратуша зазнала капітальної перебудови.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!