Львівський та маріупольський оркестри підготували унікальний святковий концерт. Де і коли послухати

1667 0
Оркестр «Віртуози Львова» презентує новий проєкт, який об’єднає усю нашу країну.
Photo by Steve Halama on Unsplash

Photo by Steve Halama on Unsplash

20 грудня відбудеться святковий телеміст між Львовом та Маріуполем, під час якого прозвучать композиції Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» та Маріупольського академічного оркестру «Ренесанс». Два оркестри організують грандіозний та унікальний проєкт «Українська музика від Сходу до Заходу».

Телеміст можна буде переглянути 20 грудня о 18.00 год на ресурсах медіа-хабу Тvoemisto.tvна Фейсбук-сторінці та Ютуб-каналі.

Вперше в історії українського музичного мистецтва два оркестри з різних регіонів України записали СD-диск з творчого доробку композиторів, які представляють композиторські школи Заходу і Сходу. У програмі концерту прозвучать твори Віктора Камінського, Володимира Стеценка, Валентина Сташенка, Володимира Мітіна, Юрія Ланюка, Мирослава Скорика та Богдани Фроляк.
 
Проєкт «Українська музика від Сходу до Заходу» має важливу місію, адже для українців цінності, які втілює національна музика, закладені упродовж тисячоліть у генетичному коді, і вони потрапляють до українців навіть швидше, ніж через слово чи навіть через живописний образ, оскільки глибоко зачіпають емоційні струни і здатні найбільше пробудити свідомість єдності українців – від Сходу до Заходу.
 

Особливістю проєкту є те, що він об’єднує твори різних стилів та жанрів від класичних до джазових, а також те, що твори маріупольських композиторів звучать у виконанні львівського оркестру і навпаки. Приємною несподіванкою для багатьох меломанів стане кавер на теми популярних пісень «Океану Ельзи» (в опрацюванні Богдани Фроляк), який оркестри виконують спільно, як і знамениту «Мелодію» Мирослава Скорика.

Довідково

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» створений у 1994 році із найкращих львівських музикантів. Відтоді «Віртуози Львова» успішно виступали у Данії, Німеччині, Швейцарії, Італії, Ватикані, Чехії, Словаччині, Польщі, Бельгії, Ізраїлі, Колумбії, Еквадорі. Засновником і незмінним художнім керівником оркестру є Сергій Бурко. Репертуар «Віртуозів» включає твори композиторів різних епох і стилів: від Баха і Кореллі – до сучасної української та західноєвропейської музики. За час існування оркестр дав понад 1500 концертів і записав понад 25 компакт-дисків.

Маріупольський академічний оркестр «Ренесанс» заснований у 1989 році. З невеликого ансамблю колектив переріс в оркестр і став приводом для створення у місті власної камерної філармонії у 2018 році. Оркестр очолює головний диригент заслужений діяч мистецтв Василь Крячок. Камерний оркестр брав участь у фестивалі музичного мистецтва «Віртуози». Наймасштабніший проєкт оркестру фестиваль – конкурс юних виконавців з оркестром «Музичний листопад».

Детальну інформацію про подію можна знайти за посиланням.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!