В Раді зареєстрували законопроєкт про відновлення роботи НАЗК

875 0
Він має відновити повноцінну роботу Національного агентства з запобігання корупції.
Photo by Thomas Lefebvre on Unsplash

Photo by Thomas Lefebvre on Unsplash

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону №4470 про внесення змін до закону «Про запобігання корупції». Він відновлює повноцінну роботу Національного агентства з запобігання корупції. Про це йдеться на офіційному порталі Верховної Ради України

Читайте також: Серед тих, хто робив подання на скасування е-декларування, є нардеп із Львівщини

«Пропонується відновити повноваження Національного агентства з питань запобігання корупції, у тому числі щодо суддів та суддів Конституційного суду, з встановленням окремих особливостей щодо порядку реалізації Національним агентством повноважень стосовно них, що спрямовані на забезпечення неухильного дотримання гарантій їхньої незалежності», – йдеться у пояснювальній записці до закону.

Законом також передбачено, що буде відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Читайте також: Через рішення КСУ Європейський союз може призупинити безвіз для України

Нагадаємо, 27 жовтня Велика палата Конституційного Суду України ухвалила рішення у справі за конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України окремих положень законів України «Про запобігання корупції», «Про Національне антикорупційне бюро України», та інших.

На підставі рішення КС НАЗК закрило реєстр електронних декларацій. Це рішення скасовує всі механізми запобігання корупції, які були вибудувані за роки незалежності. Реєстр не працюватиме доти, поки Верховна Рада не ухвалить новий закон, яким надасть НАЗК можливість відкривати таку інформацію. 

У списку 47-ми народних депутатів України, які внесли у Конституційний суд подання, на підставі якого скасували е-декларування, є депутат зі Львівщини – представник групи «За майбутнє» Тарас Батенко.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!