Як тиловий Львів стає рекрутинговим центром для ЗСУ та що задекларував нардеп Батенко. Підсумки доби

653 0
Нині 14 лютого та 721 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Львівський ТЦК та СП

Фото: Львівський ТЦК та СП

Акцент дня: Нардеп зі Львова користується автівкою своєю помічниці, а його дружина – водія. Декларація. Депутат задекларував понад 1,2 млн доходів за 2022 рік.

Читайте також: Депутат міськради на Львівщині розкрадав деревину, яка призначалась для оборонних споруд. Під час обшуків виявлено понад 1,2 млн готівки в гривневому еквіваленті, походження якої встановлюється.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 71 бойове зіткнення, найбільше на Марїнському та Авдіївському напрямках, відповідно 27 та 24. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 15 районах зосередження особового складу, пункту управління та 3 – по районах розташування ЗРК ворога. Уражено 7 артилерійських засобів, 3 засоби ППО, 3 пункти управління, 2 склади боєприпасів та 1 ворожий засіб радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Головком Сирський з Умєровим об’їхали всі гарячі точки фронту, – Зеленський. Вони вирішують наявні проблеми: комплектація підрозділів, зміцнення, управління.

Також Сирський повідомив, що Україна перейшла до оборони, щоб виснажити ворога.

Та: Експертиза підтвердила, що росіяни били по Києву гіперзвуковою ракетою «Циркон». Її уламки виявили у Дніпровському районі столиці.

Тема дня: План Богдана, або Як Львів стає центром рекрутингу ЗСУ. Нещодавно почали змінюватися підходи до залучення добровольців на військову службу. Зокрема на замовлення ЗСУ приватні компанії здійснюють рекрутинг, даючи можливість українцям обрати посаду у війську. Tvoemisto.tv розповідає історію Богдана Гаргая, який самостійно шукав собі місце у війську, та як тиловий Львів стає рекрутинговим центром для української армії.

На цю ж тему: Садовий повідомив, чому у Львові відкрили рекрутинговий центр. «Людина приходить, спілкується, отримує інформацію про зарплату, навчання».

Ключові події:

1. Сенат США підтримав законопроєкт про допомогу Україні на 60 млрд доларів. Подальша доля законопроєкту залежить від рішення Палати представників.

Читайте також: Польські фермери заблокують усі прикордонні переходи між Польщею та Україною. 20 лютого перекриють також транспортні вузли, під’їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Та: В Україні зросли ціни на пальне. Середня ціна на бензин А-95 збільшилась на 13 копійок і становить 50,85 гривень за літр;

2. Яку зарплату отримав Садовий і його заступники у січні. Першого заступника міського голови – заступника міського голови з економічного розвитку Андрія Москаленка преміювали на 27 955 грн. Загалом він отримав 63 237 грн зарплатні.

Читайте також: До Львівського національного університету Франка приєднали наукову установу. Йдеться про Інститут фізичної оптики ім. О Влоха.

Та: Київська облрада призначила нового керівника обласної клінічної лікарні. Її очолила доктор філософії з медичних наук, лікарка-гастроентеролог-ендоскопіст Дарина Мельник;

3. Геріатричний центр та школа. Що нового планують збудувати у Львові. У лютому у місті презентували нові будівництва.

Читайте також: Львів’янину, який не показав лічильник, вимкнули світло. Чи це законно. Кожних три місяці фахівець має проводити контрольний огляд лічильника.

Та: Посадовець Дніпровської РДА здав до ломбарду службовий генератор. Його отримали як гуманітарну допомогу під час блеаутів;

4. Петиція проти надбудови на будинку Замкова набрала 6 тисяч підписів. Будівельні роботи тривають. Активісти закликають небайдужих на акцію протесту.

Читайте також: Одну із вулиць Львова перекрили для проїзду. Схема об’їзду. Там проводять роботи із заміни трубопроводів водопостачання.

На цю ж тему: До кінця місяця у Львові продовжили ремонт однієї з вулиць. Схема об’їзду. Роботи на Пимоненка триватимуть до 28 лютого 2024 року;

5. У Львові обрізатимуть дерева за європейськими стандартами. Вони були розроблені в Польщі на основі європейського законодавства.

Читайте також: У парку Львова пошкодили дерева. Підрядник заплатить штраф та відшкодування. Він визнав провину та обгородив пошкоджені дерева захистом.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!