В Україні помер лікар з білборда, який боровся із коронавірусом. Як так сталося

6997 0
Його обличчя з'явилося на тисячі білбордах по всій країні зі словами «Дякую за життя».
Фото: Українці

Фото: Українці

Лікар із Почаєва Іван Венжинович врятував десятки людей від Covid-19 і помер внаслідок цієї хвороби. Про це повідомила ексміністерка Уляна Супрун.

Іван Венжинович помер наприкінці вересня. Чоловікові був 51 рік, хоча ПЛР-тест на коронавірус показав негативний результат, пише ВВС.

Читайте також: 132 смерті медиків від Covid-19. Уляна Супрун про те, чи захищені лікарі

Венжиновичу стало зле раптово. Перші прояви хвороби почалися 26 вересня, з'явилася висока температура і задишка. Поклали до лікарні, де діагностували двосторонню пневмонію.

«Він був на кисневій підтримці. Була висока температура і постійно знижувався кисень у крові. Усе це буває при ось цих коронавірусних пневмоніях. Лікували його за протоколами з надання допомоги при Covid-19», – розповідає завідувач терапевтичним відділенням Почаївської райлікарні Валерій Бондарчук.

Усі симптоми хвороби вказували на коронавірусну інфекцію. Експерти повинні все перевірити і надати висновок. В обласній лабораторії в Тернополі не виключають похибки в результатах ПЛР-тестів.

У лікаря залишилася дружина, двоє дітей та літній батько.

Нагадаємо, у травні 2020 року в американському інформаційному агентстві Associated Press вийшов репортаж про те, що українські лікарні перевантажені хворими на Covid-19. На головній світлині був лікар Іван Венжинович у захисному містах на білбордах із написом «Дякуємо за життя». 

Читайте також: Рекорди Covid-19 в Україні. За добу від коронавірусу померли більше сотні людей

Іван Венжинович працював сімейним терапевтом у Почаївській районній лікарні. Входив у бригаду швидкої допомоги як терапевт і інфекціоніст. Як з'ясувалося, Венжинович хворів на коронавірусну хворобу ще влітку. Вона минула безсимптомно, хоча тоді тест виявився позитивним. Перші прояви хвороби почалися 26 вересня 2020 року, з'явилася висока температура і задишка. Поклали до лікарні, де діагностували двосторонню пневмонію. У понеділок 28 вересня 2020 року його привезли в лікарню з пневмонією, за два дні, 30 вересня, він помер.

Фото BBC 
 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!