У яких медзакладах Львова найбільше бракує лікарів

6949 0
В окремих медзакладах є одна вільна посада, в деяких – до п'яти.
Фото умовне

Фото умовне

У міських поліклініках Львова та окремих стаціонарних відділеннях є потреба у лікарях різних напрямків. Йдеться зокрема про неврологів, кардіологів та рентгенологів. Про це у коментарі повідомила Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Марта Матюшко.

За її словами, брак лікарів у поліклініках Львова не є масовим: в окремих медзакладах є одна вільна посада, в деяких – до п'яти. Для лікування дорослого населення необхідні лікарі загальної практики, сімейні лікарі, нейрохірурги, ортопеди-травматологи, неврологи, оторалингологи, інфекціоністи, ренгенологи, психіатри та психотерапевти.

«Психіатри та психотерапевти є дуже затребуваними за фахом медиками зараз, а в Україні до початку повномасштабного вторгнення таких не було в достатній кількості. Також нам потрібні лікарі лаборанти, фізичні терапевти та фізіотерапевти. Серед дитячих спеціалістів у поліклінічні відділення є потреба у лікарях педіатрах, пульмонологах, кардіологах, ревматологах, алергологах, анастезіологах», – пояснила Марта Матюшко.

Читайте також: Біля лікарні на Орлика висадять понад 50 дерев

Вона зазначила, що найбільша потреба у фахівцях є у 1-й міській полікліці, що на вулиці Руській.  Більше дитячих спеціалістів потребує 2-а міська поліклініка на вулиці Симоненка. Також багато спеціалістів бракує в 6-й міській поліклініці на вулиці Медової Печери. 

«В основному такі потреби є у поліклінічних закладах охорони здоров'я, тому що лікарі не охоче хочуть іти працювати у поліклініки. Саме молоді спеціалісти, здебільшого, обирають роботу в стаціонарних відділеннях. Наголошу, що у нас не критична нестача спеціалістів, йдеться про кілька вакантних посад», – зазначила керівниця управління.

Незначну кількість спеціалістів потребують і стаціонарні відділення Львова. Йдеться про Перше ТМО, зокрема, про лікарні святого Пантелеймона та святого Луки.

Нагадаємо, що  Tvoemisto.tv підготувало підбірку маршрутів до найпопулярніших лікарень Львова.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!