В Україні тимчасово заборонили дві вакцини через смертельні випадки

8953 0
Розпорядження діють до окремого рішення Державної служби з лікарських засобів та контролю над наркотиками.
фото: mamatato.com

фото: mamatato.com

Державна служба з лікарських засобів та контролю над наркотиками тимчасово заборонила дві вакцини: для профілактики дифтерії, правця та кашлюка та профілактики поліомієліту. Про це йдеться в розпоряджені Держлікслужби від 4 травня.

«На підставі надходження від Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області повідомлення про летальний випадок при застосуванні серії 282Р6016А лікарського засобу (імунобіологічного препарату) вакцина від дифтерії, правця та кашлюка з цільноклітинним кашлюковим компонентом... тимчасово забороняю реалізацію та застосування лікарського засобу». – йдеться у документі.

Читайте також: В Україні тимчасово заборонили аспірин

Аналогічне розпорядження про тимчасову заборону також видане стосовно вакцини для профілактики поліомієліту Імовакс поліо серії Р3А501V. Повідомлення про смертельні випадки при застосуванні вакцин цих серій надійшли з Тернопільської області.

Розпорядження діють до окремого рішення Державної служби з лікарських засобів та контролю над наркотиками.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!