В Україні знову тимчасово заборонили болгарську вакцину БЦЖ

1943 0
Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками повторно заборонила серію вакцини від туберкульозу болгарського виробництва.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Держлікслужба повторно видала тимчасову заборону на болгарську вакцину проти туберкульозу "Вакцина БЦЖ, ліофілізована" виробництва BB-NCIPD Ltd. (Болгарія). Відповідний документ можна побачити на сайті служби, повідомляє Espreso.tv.

Читайте також: У 3-ій міській лікарні Львова запрацювала електронна реєстрація пацієнтів

Зазначається, що вакцина потрапила під повторну тимчасову заборону після надання Міністерством охорони здоров’я доказів про непередбачувану побічну реакцію на препарат.

Нагадаємо, вперше ця серія вакцини потрапила під заборону 1 березня через повідомлення від Білопільської районної лікарні (Сумська область) про те, що після імунізації померло немовля. Пізніше заборону на вакцину скасували.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!