Політична реклама

В Україні зростає кількість хворих на грип

1085 0
За результатами 47 тижня цього року захворюваність населення на гострі респіраторні інфекції та грип зросла на 4%, кількість хворих склала 197 тис. осіб. Про це, як передає кореспондент «Коментарів», повідомив завідувач Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій центральної СЕС України Андрій Александрін.

За його словами, близько 70% хворих - діти. «На території України зафіксовані поодинокі випадки захворювання на грип, точну їх кількість та області, в яких вони зафіксовані, поки ми назвати не можемо, тому що підсумки підводимо один раз на місяць, 15 числа. Поширення захворювання проходить за рахунок вірусу парагрипу (близько 44% та аденовірусів (близько 25%», - зазначив Александрін.

Як підкреслив експерт, говорити про прихід епідемії грипу поки що зарано, як і про епідемію інших простудних захворювань. «На даний момент епідемпоріг перевищено тільки в Луганській області (на 12, 5%, в інших регіонах України він знаходиться в нормі», - сказав представник СЕС. Крім того, високий рівень захворювань на простудні інфекції відзначено у Київській області (66 тис. випадків на 10 тис. населення), найменше хворих - у Харківській, Закарпатській та Тернопільській областях (20 тис. випадків на 10 тис. населення).

За словами Александріна, ситуація із захворюваннями на грип та ГРВІ перебуває у межах норми, характерної для цього періоду року, а пік захворювань очікується традиційно з грудня по лютий. На даний момент, за словами експерта, жодного випадку смерті в результаті захворювання на грип в Україні не зафіксовано.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!