Відзавтра у Львові можна оглянути старовинні плащаниці

1599 0
У храмі також виставлять хрести художника-коваля Олега Боньковського.
Скриншот з відео

Скриншот з відео

У четвер, 25 квітня, о 18.00 у львівському храмі Климетія Шептицького, що на вул. Кривоноса, 1, виставлять старовинні плащаниці.  

Як повідомили у Музеї митрополита Андрея Шептицького, в храмі виставлять старовинні плащаниці з галицьких церков. Близько півтора десятка неповторних церковних реліквій будуть доступні для огляду з 25 квітня і до Великодня. Більшість плащаниць  о. д-р. Севастьян Дмитрух віднайшов у різних куточках Львівщини. Загалом у його колекції та колекції музею є пів сотні таких творів, найстаріший – із 16 століття.  

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин: храм Климентія Шептицького.

«Плащаниць буде виставлено приблизно 12-15, наскільки нам вистачить місця. Залежно, як ми приготуємо місце в церкві. Ми зняли практично всі ікони, за винятком Страстей Христових. Сама експозиція матиме назву «Страсті Христові. Плащаниця». Присвячуємо її воїнам, які віддали своє життя за волю України. Також водночас виставляємо хрести художника-коваля Олега Боньковського», – розповів о. Севастьян Дмитрух.

 

Нагадаємо, що у Львові в музеї Митрополита Андрея Шептицького відкрили персональну виставку українського скульптора та художника, засновника жанру рельєфної пластики на шкірі Ігора Копчика.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!