Вулицю Котляревського у Львові не повертатимуть до старої схеми

3732 0
Таке рішення ухвалили на підставі моделювання ЛКП «Львівавтодору»
Фото: Ігор Зінкевич

Фото: Ігор Зінкевич

Комісія з безпеки дорожнього руху вирішила залишити односторонній рух на вулиці Котляревського таким, яким він є зараз: водії з вулиці Київської їдуть у напрямку Горбачевського. Про це Тvoemisto.tv повідомив начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Він також повідомив, що на наступному засіданні комісія окремо розгляне схему зі заспокоєння руху на Котляревського та підвищення безпеки на перехресті Котляревського – Горбачевського.

Таке рішення ухвалили на підставі моделювання, яке провели спеціалісти ЛКП «Львівавтодор», каже Орест Олеськів.

Начальник відділу інвестиційних проєктів ЛКП «Львівавтодор» Павло Сирватка розповів Тvoemisto.tv, що моделювання показало, що якщо вулиця є односторонньою до центру, нею проїде близько 2 тисяч авто за добу, більшість з яких ті, які у ранковий час пік їдуть у центр і хочуть об'їхати світлофор на Чупринки – Горбачевського. Натомість якщо вулиця є односторонньою від центру, то нею проїдуть більше 3 тисяч авто за добу, але у різний час доби.

Відповідно пікового навантаження на вулицю в якусь одну годину не буде, а користувачів буде більше, пояснюють у «Львівавтодорі».

Він також додав, що якщо вулиця є односторонньою від центру, то зменшується потік транспорту на вулицю Чупринки, де їздять трамваї №2, та автобуси №9 та №42. Якщо ж вулицю зробити до центру, то для трьох маршрутів громадського транспорту від центру затримки збільшаться, а для транспорту до центру ситуація дещо покращиться лише для 42-го маршруту, який їде із Горбачевського на Чупринки.

«Власне, базуючись на цих даних, комісія і не підтримала зміну напрямку на такий, що зменшить пропускну здатність вулиці і одночасно може погіршити ситуацію для мешканців вулиці», – пояснив Павло Сирватка.

Результати моделювання щодо зміни організації руху на вул. Котляревського

(Варіант 1 – рух транспорту на вул. Котляревського до вул. Горбачевського, Варіант 2 – рух транспорту на вул. Котляревського здійснюється від вул. Горбачевського)

 

Депутати ЛМР сьогодні виїжджали на вулицю Котляревського. Ігор Дякович розповів Tvoemisto.tv, що 4 грудня 2019 року прийняли рішення повернутися до старої схеми, коли можна було повертати із Горбачевського на Котляревського і воно залишається чинним, тому що його ніхто не скасовував.

Депутат говорить, що на вулиці є проблеми із паркуванням, тут немає двох метрів тротуару, і що при односторонньому русі паркування має бути тільки зліва.

«"Львівавтодор" моделював Горбачевського, Київську, але вони не моделюють зранку вулицю Стрийську, Сахарова і Княгині Ольги. Я боюся допустити, що по Княгині Ольги збільшиться затор від "Карпатбуду", від зупинки на вулиці Шумського. Може зі сторони Київської воно і почало рухатися, але зранку є наплив саме до центру», – наголосив у коментарі Тvoemisto.tv Ігор Дякович.

На зауваження про затримки на вулиці Сахарова начальник відділу інвестиційних проєктів «Львівавтодору» зазначив, що згідно із даними моделювання потік по Сахарова при зміні напрямку на Котляревського зміниться лише на 83 авто за добу при загальному потоці у десяток тисяч авто в кожному напрямку.

Нагадаємо, що у грудні 2018 року на вулиці Котляревського змінили організацію руху, за якою авто рухаються від перехрестя Чупринки – Київська – Левицького до Горбачевського. Це рішення аргументували тим, що такою ОДР була до масштабної реконструкції вулиць у тому районі. Втім водії почали скаржитись, що таКим чином простоюють у заторах на Чупринки, тоді як могли оминути цю вулицю, рухаючись по Котляревського.

Також водії нарікали на аварійність перехрестя Гробачевського – Котляревського, однак за словами старшого інспектора відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Львівської області Олександра Козлова, ДТП із потерпілими у цьому місці не фіксували.

Христина Гоголь

Моделювання надали в ЛКП «Львівавтодор»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!