Спірна вулиця Котляревського у Львові. Що кажуть посадовці та депутати

2869 0
Долю вулиці знову вирішуватимуть на одній із наступних комісій із безпеки дорожнього руху.
Фото: google maps

Фото: google maps

Уже кілька місяців у Львові не можуть визначитись із остаточною організацією руху на вулиці Котляревського. Нині машини рухаються нею в напрямку від Київської, натомість водії вимагають повернути попередню ОДР та дозволити повертати на Котляревського з вулиці Горбачевського. Для цього навіть зареєстрували петицію.

Читайте також: На двох вулицях Львова реорганізували рух. Схема

У грудні торік міська комісія з безпеки дорожнього руху розвернула напрям руху на вулиці у протилежний бік, утім Франківська районна адміністрація досі не встановила там відповідні знаки. З’ясувалось, що залишити чинну ОДР на вулиці просять, начебто, мешканці. Ані на засідання КБДР, ані на виїзну комісію безпосередньо на вулиці самі мешканці не прийшли.

У березні комісія знову розглядатиме це питання. Як розповів Tvoemisto.tv керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, управління пропонуватиме повернути напрям руху на Котляревського від Горбачевського.

«На розгляд комісії ми пропонуватимемо зберегти односторонній рух від вулиці Горбачевського до перехрестя з вулицею Київською і створюємо шикани. Таке рішення було прийнято під час зустрічі з мешканцями та після виїзної наради на вулиці Котляревського», – каже він.

Читайте також: Наприкінці вулиці Личаківської у Львові реорганізують рух. Схема

Водночас директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець пропонує організувати єдиний транспортний вузол із вулицею Чупринки, Нечуя-Левицького та Сахарова.

«Згідно з наявною організацією руху перехрестя вулиць Нечуя-Левицького і Горбачевського є досить аварійно небезпечним і там часто трапляються ДТП. Але є мешканці, які вважають, що така організація дорожнього руху оптимальна, оскільки вулиця Нечуя-Левицького є навантаженою. Ми, за результатами виїзду, дали доручення управлінню транспорту і "Львівавтодору" спільно опрацювати і подати оптимальні позиції щодо організації руху взагалі у всьому вузлі», – сказав він у коментарі Tvoemisto.tv.

Із тим, що наявна організація дорожнього руху спричиняє постійні затори на Сахарова – Княгині Ольги і сповільнила рух до вулиці Генерала Чупринки, погоджується й депутат ЛМР Ігор Дякович.

«Проблема зараз існує навіть не так на перехресті Котляревського – Горбачевського, а скоріше на Сахарова – Княгині Ольги, бо тут корок. Якщо наверху немає пропускної здатності автомобілів, то внизу перехрестя стоїть. Тому фактично маленька вуличка вирішує величезне питання. Там зараз багато аварійних ситуацій, не видно пішохідного переходу людям, які повертають, не видно автомобіля, який повертає вниз із Котляревського на Горбачевського», – зазначив у коментарі Tvoemisto.tv Ігор Дякович.

Помилковим рішення щодо реорганізації вважає й секретар комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку, а також член КБДР Олег Шмід. Він також пропонує розвернути Котляревського.

Інший депутат Андрій Карбовник у коментарі Tvoemisto.tv висловив пропозицію виносити рішення КБДР на громадські обговорення, щоб не виникало конфліктних ситуацій.

Читайте також: На перехресті Героїв УПА – Бандери реорганізували рух. Схема

Нагадаємо, що у грудні 2018 року на вулиці Котляревського змінили організацію руху, за якою авто рухаються від перехрестя Чупринки – Київська – Левицького до Горбачевського. Це рішення аргументували тим, що такою ОДР була до масштабної реконструкції вулиць у тому районі.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!