Політична реклама

Вживання деяких м'ясних продуктів спричиняє хвороби шлунку

1277 0
Вчені зазначають, що вживання ковбаси, сосисок та жирного м'яса спричиняє численні захворювання шлунково-кишкового тракту.

 

1. Шинка та ковбаса

Полюбляєте на сніданок з‘їсти бутерброд з копченою шийкою, докторською ковбасою або карбонадом? Це не та їжа, яку варто їсти постійно. По-перше, в цих продуктах дуже багато солі. А по-друге, що набагато важливіше, більшість ковбаси і шинки, яка продається в магазинах, містить нітрати. За даними Національного інституту раку США, з цієї причини вживання ковбаси підвищує ризик розвитку раку товстої кишки.

2. Сосиски

Безперечно, сосиски, сардельки та хот-доги зручні в тому випадку, коли потрібно терміново з’їсти що-небудь гаряче. Однак ця їх перевага повністю нівелюється тією шкодою, яку несе в собі кожна сосиска. Зверніть увагу на слово «нітрит натрію» в списку інгредієнтів — або ж на його синоніми «Е250» та «селітра» (які зустрічаються у всіх ковбасних виробах — не тільки тих, які призначені для варіння). Ця речовина додається для того, щоб надати «м‘ясним продуктам» приємного рожевого кольору, а також у якості консерванту. У сосисках та сардельках цей нітрит натрію особливо небезпечний тому, що при нагріванні утворює канцерогенну речовину нітрозамін, яке провокує розвиток раку. Крім того, нітрит натрію сам по собі дуже токсичний.

Та ж небезпека криється і в беконі, якщо розігрівати його разом з яєчнею або використовувати у стравах, які вимагають термічної обробки. В сосисках дуже багато жиру: до 23 г на порцію в 100 г (з них до 8 г — особливо небезпечні насичені жири).

3. Жирні сорти червоного м’яса

Тобто яловичина і баранина з жиром. Дослідження показують, що щоденне вживання такого м‘яса підвищує ризик розвитку серцево-судинних і онкологічних захворювань на 30%. Рекомендації Національного інституту раку США: не більше 500 г подібних сортів м’яса на тиждень. При цьому слід віддавати перевагу пісним шматкам вирізки, тонкого або товстого краю.

4 Курячі нагетси

Курячого м‘яса в них практично немає. Зате дуже багато жиру та солі. А також кукурудзяного крохмалю, фосфату натрію, сухого курячого бульйону, борошна та ароматизаторів. І смажаться вони частково в так званих гідрогенізованих жирах, які провокують розвиток серцево-судинних захворювань.

Джерело: ВКурсе

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!