Політична реклама

Як правильно вибрати фрукти

2623 0
Взимку лікарі рекомендують вживати багато овочів і фруктів. Але іноді, послухавши цю рекомендацію, можна отримати більше шкоди ніж користі. Отже, як вибрати натуральні овочі та фрукти - читайте далі.

Першою ознакою того, що мандарини або апельсини піддавалися хімічній обробці, є «лакована» шкірка цитрусових.

Великі партії фруктів частоне перевіряють, бо їх привозять на ринок з готовим сертифікатом якості. Згідно з цим документи, всі заморські дари природи начебто якісні і безпечні. Наш консультант розповів, що купує мандарини тільки взимку і тільки грузинські. У них не приторний смак, тонка шкірка, яку не можна нічим обробити.

А ось іспанські, турецькі плоди зазвичай дуже солодкі, але воском оброблені, від чого і зберігаються майже цілий рік. Мандарини й апельсини з товстою шкіркою підходять для їжі, а з тонкою і ніжною - для вичавлювання соку. Іноді на шкірці можна виявити чорні цятки, маленькі дірочки, гнилизну або зеленкувату порошкоподібну цвіль - це сліди хвороби, такі плоди не варто купувати.

Щоб дізнатися, які овочі та фрукти накопичують в собі найбільшу кількість шкідливих речовин, вчені провели лабораторні дослідження. У «п'ятірку» потенційно отруйних лідерів увійшли персик і нектарин, полуниця (екологи не радять купувати її в магазинах навіть в розпал сезону, не кажучи вже про купівлю восени і взимку), вишня, абрикоси, солодкий перець, селера. За висновками дослідників, щоденне вживання цих продуктів забезпечує потрапляння в організм як мінімум десяти видів пестицидів (якщо, звичайно, овочі і фрукти не вирощені на власній екологічно чистій дачній ділянці).

До красивих, як на картинці яблук і груш варто ставитися з великою обережністю. Велика ймовірність, що ці фрукти геномодифіковані (про це свідчить однаковий розмір плодів і те, що вони можуть зберігатися дуже тривалий час). Також імпортні плоди для безпечного транспортування покривають воском, який не змивається навіть гарячою водою. Тому такі яблука та груші обов'язково потрібно почистити, перед тим як з'їсти.

За матеріалами: http://horoshienovosti.com.ua

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!