Як залишатися на зв’язку, коли немає світла та мережі

1401 0
Держспецзв'язку рекомендує обмежити споживання мобільного зв'язку до мінімуму.
Фото умовне

Фото умовне

Через масовані атаки рф на об’єкти критичної інфраструктури, українці часто залишаються без електропостачання та мережі. Тому Держспецзв’язку зібрало поради, що допоможуть залишатися на зв’язку у критичних ситуаціях.

  • використовуйте фіксовані мережі звʼязку завжди, якщо є така можливість – до речі, деякі укриття облаштовані мережею Wi-Fi;
  • за можливості відмовтесь від відео на користь текстових форматів;
  • віддавайте перевагу текстовим повідомленням перед дзвінками та відеодзвінками;
  • скоротіть всі розмови до мінімуму, адже, можливо, у цей самий час хтось намагається використати мережу, щоб викликати рятувальників або швидку;
  • встановіть обмеження трафіку в налаштуваннях застосунків, найменшу роздільну здатність в налаштуваннях відео на Youtube;
  • вимкніть режим автоматичного завантаження медіафайлів у месенджерах:
  • якщо не працює мережа вашого оператора, скористайтесь національним роумінгом;
  • завантажте всю необхідну інформацію в памʼять смартфона або запишіть на папірці. 

 

Також у Держспецзв’язку радять встановити на телефон месенджери, які працюють за принципом рації, щоб тримати звʼязок у разі, якщо зникне мережа. Серед таких додатків – Bridgefy.

Читайте також: Внаслідок ракетної атаки на Київ загинула людина 

Нагадаємо, що удень 23 листопада росія знову атакувала ракетами Україну. У низці регіонів лунали вибухи. Зокрема, у Києві було чутно щонайменше пʼять потужних вибухів, було влучання в один з інфраструктурних об‘єктів, а також двоповерховий будинок. На Київщині окупанти влучили у житловий будинок. На Вінничині і Черкащині росіяни завдали ударів в об’єкти критичної інфраструктури. На Полтавщині і Дніпропетровщині спрацювала ППО. Також у Львівській області зафіксували два ракетних удари по електропідстанції. Мешканці тимчасово залишилися без світла, води, а також повідомляли про поганий мобільний інтернет та звʼязок. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!