Політична реклама

Які документи не потребуватимуть нотаріального завірення?

1200 0
Кабінет Міністрів України зареєстрував у парламенті проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них і справжності підпису на документах» № 3077.


Як наголошується в пояснювальній записці, прийняття законопроекту № 3077 обґрунтовується передбаченим підпунктом 83.6 пункту 83 Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 - 2014 рр.. «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженої Указом Президента України від 12 березня 2013 № 128/2013 необхідністю внесення на розгляд парламенту проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вчинення нотаріальних дій та надання нотаріальних послуг, передбачивши , зокрема: розширення переліку випадків засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них, а також справжності підпису на документах не лише нотаріально, а й посадовими особами органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій.

Кабмін зазначає, що дослідження вимог чинного законодавства щодо нотаріального посвідчення угод і оформлення документів свідчить про те, що в ряді випадків ці вимоги ускладнюють процедуру оформлення документів і призводять до зайвого матеріального навантаження на осіб, оскільки вчинення нотаріальних дій пов'язано з їх оплатою.

У разі прийняття законопроекту № 3077 не потрібно буде нотаріально засвідчувати вірність копій близько 50 документів, які використовуються в цивільних, і господарських відносинах.

У пояснювальній записці прогнозується, що законопроект № 3077 дозволить звузити вимоги чинного законодавства щодо обов'язкового нотаріального завірення копій документів і сприятиме громадянам та юридичним особам уникнути в ряді випадків ускладнення процедури оформлення документів, мінімізувати витрати споживачів нотаріальних послуг зробити такі послуги доступними для всіх верств населення 

Джерело: Право на правду

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!