Політична реклама

З червня вантажівки їздитимуть дорогами Львівщини лише вночі

915 0
З початку червня транспортним засобам, загальною масою понад 24 тонни або з навантаженням на вісь понад 7 тонн, рух більшістю автомобільних доріг загального користування по всій території України з 10:00 до 22:00 буде заборонено.

Дорожники пояснюють: висока температура повітря у літній період призводить до значного нагрівання асфальтобетонного покриття через акумулювання сонячної радіації його темною поверхнею. За даними науковців, температура дорожнього покриття, за якої органічні в’яжучі переходять у розм’якшений стан, через що погіршується його міцність, становить 40-42С°, які зумовлює температура повітря 28С°, інформує Укравтодор.

Рух великовагового транспорту за таких умов призводить до катастрофічних руйнувань дорожнього полотна – появи колій і зсувів, утворення деформацій, і, як наслідок – знищення цілих ділянок автодоріг.

За попередніми розрахунками, сума збитків дорожнього господарства через недбалу експлуатацію доріг компаніями-перевізниками щороку сягає 2 млрд грн.

Саме тому, починаючи з 1 червня, на більшості автомобільних доріг загального користування в усіх областях України буде введено сезонне обмеження руху – вантажівкам буде дозволено рух лише вночі, а вдень вони перебуватимуть на спеціальних стоянках і майданчиках відпочинку, зокрема поблизу об’єктів сервісу. Дотримання цих вимог жорстко контролюватиметься Укртрансінспекцією, Державтоінспекцією та дорожніми підприємствами.

Рішення про введення сезонного обмеження вже прийнято в Житомирський, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївський, Хмельницькій, Черкаській і Чернігівській областях.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!