Політична реклама

За куріння в заборонених місцях львів'ян штрафують від 150 гривень

1514 0
З початку року за куріння в заборонених місцях у Львові працівники міліції притягнули до відповідальності 500 осіб. Поскаржитися може кожен, хто став свідком куріння у закладі харчування.

Штраф за таке порушення може сягнути 150 гривень, повідомляє Zaxid.net.

«За куріння тютюнових виробів від початку 2013 року в заборонених місцях, працівниками міліції у місті Львові притягнуто 500 осіб, з них 487 притягнуто за куріння вперше і 13 осіб, які вчинили порушення повторно протягом року», – розповів старший інспектор відділу дільничних Володимир Кілко.

Щоб притягнути до відповідальності курця, потрібно написати заяву в міліцію або написати скаргу в інспекцію з питань захисту прав споживачів про відповідне порушення в закладі харчування. Мати двох свідків, а також копію чека. Активісти ініціативи "За вільну від тютюнового диму Україну" впродовж семи днів перевірили 23 заклади харчування. Не дотримуються закону про заборону куріння лише у двох.

«Треба вказати, що порушується закон про обмеження тютюнопаління, навіть не обов’язково вказувати, що це є стаття 13, ми цю скаргу все одно беремо до розгляду, просто треба написати на моє прізвище, що в даному закладі в такій-то годині було скоєно порушення», – сказав начальник інспекції з питань захисту прав споживачів у Львівській області Юрій Гринів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!